COOL EVENT: de Color Run in Brussel

Gepubliceerd op 29 augustus 2013 door Anne Poelmans
COOL EVENT: de Color Run in Brussel

The Color Run

Net binnengerold in mijn mailbox en te cool voor woorden! ‘The Color Run’ is een parcours van vijf kilometer dat binnenkort wordt gelopen in Brussel, waarbij de deelnemers na elke kilometer een wolk van bontgekleurd poeder over zich heen krijgen. Je inschrijven heeft wel geen zin meer want zoals dat gaat met nieuwe trendy concepten is het event al volledig volzet, al kan je wél een laatste plaatsje bemachtigen via deze Facebookpagina.

Op 29 september verwelkomt het Brusselse 'Tour&Taxis' The Color Run alwaar het kleurfeest uitbundig gevierd zal worden.  Het fenomeen komt overwaaien uit India, waarbij tijdens het hindoeïstisch Holifeest de komst van de lente wordt gevierd en er wild wordt gestrooid met gekleurd poeder.

levis color run 7

De allereerste The Color Run werd gelopen in de Amerikaanse stad Phoenix in januari 2012 waarna de run aan een succesvolle tournee door de Verenigde Staten begon die ondertussen al meer dan 600 000 enthousiastelingen op de been bracht. Dit jaar is Europa aan de beurt en na een succesvolle doortocht in de buurlanden strijkt het feest eind september neer in België.

levis color run 8

Tijdens de Color Run presented by Levis in Brussel wordt er natuurlijk kleurpoeder, gemaakt van maïs, gebruikt dat de deelnemers helemaal moet onderdompelen in de Let’s Colour-spirit van het verfmerk.  Om de kilometer krijgen de lopers een kleurendouche van blauw, groen, geel, oranje of roze. En die kleuren zijn niet zomaar gekozen. Elke kleur heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

• Oranje: is de positiefste kleur en geeft ons een veilig gevoel.
• Geel: de kleur van zonneschijn en blijdschap! Geel stimuleert het zenuwstelsel, waardoor het de alertheid verhoogt en de creativiteit en spontaniteit bevordert.
• Groen: de kleur van de verfijning. Groen wordt ook in verband gebracht met spiritualiteit, vrede en vernieuwing. Dankzij het kalmerende effect van groen brengt de kleur rust.
• Blauw: deze kleur ontspant en wekt tegelijk een positieve sfeer op. Studies tonen aan dat blauw de bloeddruk vermindert en stress tegengaat.
• Roze: liefde en vriendschap worden gesymboliseerd door roze. Deze kleur staat universeel symbool voor vrouwelijkheid en schoonheid en wordt daarnaast ook in verband gebracht met vrede en trouw.

www.thecolorrun.com