Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 28 augustus 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsPinterest duikt vol moed de modeweken in, Natan krijgt een nieuw onderkomen en schunnigheden worden op Instagram geblokkeerd - net als One Direction trouwens, zij het door Victoria's Secret.

Het is officieel, Pinterest stapt in het modecircus. Het sociale netwerk slaat komende modeweken de handen in elkaar met meer dan 100 mode-insiders. Op pinterest.com/fashionweek kan je binnenkort terecht voor een blik achter de schermen, op de catwalk en in de ateliers van creatievelingen als Michael Kors, Kate Spade, Oscar de la Renta. Ook bloggers, retailers en media werken mee aan de pagina. Dat smaakt naar meer.

Hun wereldwijde faam ten spijt, kunnen de jongens van One Direction dan toch niet tippen aan Justin Bieber, die andere tienerhartendief. Bieber mocht vorig jaar optreden op het beroemde Victoria’s Secret defilé, een opdracht die niet voor zijn Britse collega’s lijkt weggelegd. De voorbije dagen regende het geruchten over een mogelijke show van de jongens, roddels die gisterenavond door een woordvoerder van het lingerielabel werden weerlegd: “De recente geruchten over een mogelijk optreden van de band zijn fout,” zo klinkt het. “One Direction is niet in voorzien in ons programma dit jaar, begin oktober maken we bekend wie wél mag deelnemen.” Geen gerollebol met Miranda, Candice en co dus voor Harry Styles en zijn vrienden.

Nieuws uit eigen land: Natan is verhuisd en dat gebeurde uiteraard in stijl. De nieuwe Antwerpse boetiek van het Belgische label is volledige in "salon couture" stijl opgetrokken en garandeert een persoonlijke en luxueuze winkelervaring, naar eigen zeggen zoals de grote hotels in New York dat begin vorige eeuw aanboden. Adresse du jour: Huidevettersstraat 44, Antwerpen.

Alles kan, alles mag op Instagram? Toch niet. Gisteren bleek dat borstvoeding en het sociale netwerk toch niet zo goed samen gaan, en dat is niet het enige onderwerp dat wordt geweerd. Onlangs kwam uit welke hashtags op de site worden geblokkeerd, volgens Instagram zelf om gebruikers te beschermen en de kwaliteit van de site te bewaren. De grote boosdoeners: #thinspiration, #probulimia, #proanorexia, #typsydumbcunt, #whore  en #dicks. Grappig: ook #bubblebutts zit op de site op een dood spoor…

The September Issue met een Frans tintje. Sinds Anna Wintour enkele jaren geleden haar eigen documentaire kreeg, vroegen we ons luidop af wanneer Carine Roitfeld aan de beurt zou zijn. Nu, zo blijkt. Op 16 oktober komt Mademoiselle C uit,een docufilm over het reilen en zeilen van de voormalige Franse Vogue-hoofdredactrice. Glamour, bling en een snuifje van haar karakteristieke “irreverence”. Dat belooft. Ontdek hier de eerste vijf minuten.