Blue Crush: de favorieten van surfster en ontwerpster Kasia Meador

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Blue Crush: de favorieten van surfster en ontwerpster Kasia Meador

Blue CrushIt-girl alert! Surfster, model, fotografe, designer, professioneel levensgenieter en part-time filosoof: de Amerikaanse Kasia Meador laat zich niet zomaar in een hokje stoppen. Sinds tien jaar reist ze de wereld rond voor haar surf- en modellenwerk, op zoek naar fun en “radically random weirdness”. Avonturen die ze maar al te graag met haar analoge camera vastlegt. Wij legden haar dan weer op de rooster, op zoek naar de favorieten van deze kleurrijke allrounder.

Favoriete surfspot? Ongetwijfeld Malibu: niet alleen mijn geboorteplek, maar ook de plaats waar de surfcultuur decennia geleden tot stand kwam. De tijd is er echt blijven stilstaan, je komt er mensen tegen die al dertig jaar met dezelfde plank én zwembroek surfen. Magisch!

1Kassia 1
Fotografie: Kasia Meador
2Kassia 2
Fotografie: Kasia Meador

Persoonlijke stijl? Comfy en functioneel, ik werk graag met verschillende laagjes en draag kleren die in de eerste plaats goed zitten: sneakers, een gemakkelijke broek en een oversized trui. Als je aan surf denkt, denk je aan exotische toestanden. Dat hoort er inderdaad bij, maar soms is het ook gewoon koud. Dan horen dikke kabeltruien en Ugg boots net zo goed in het plaatje thuis.

3

Favoriete ontwerp? De wetsuits die ik voor Roxy teken. Ik ben ze zes jaar geleden beginnen ontwerpen omdat ik de klassieke, zwarte pakken volledig beu was. Ik vond dat meiden hun stijl ook in het water moeten kunnen uiten. Deze herfst komt mijn eerste kledinglijn voor het label uit, ik draag mijn favoriete stuk daarvan: een gezellig bloemenhemd.

4
Inspiratie? Ik haal enorm veel inspiratie uit het verleden. De vintage longboards die aan de basis van surf lagen bijvoorbeeld, maar ook de badkostuums van de jaren veertig en dertig. Ik beeld me in hoe Coco Chanel in Biarritz aan het strand lag en probeer dat naar een wetsuit te vertalen.

5strand dertig
Favoriete surffilm? Five Stories of Summer, een prent uit de jaren zeventig die voor het eerst ook meisjes in beeld brengt. Hun capriolen op het water, maar ook persoonlijke verhaallijnen komen aan bod. I love it!

6Five
Schoonheidsgeheim? Kokosnoot olie! In mijn haar, op mijn huid of als detox drankje: ik gebruik het overal voor. Echt, ik denk dat ik er zonder dat goedje al lang als een verschrompeld besje bij zou lopen.

Instagram Kasia Meador
Instagram Kasia Meador

Favoriete surfsong?
La Femme – Sur la planche
The Beach Boys – California Girls
Honk – Pipeline Sequence (de soundtrack van Five Stories of Summer)

Favoriete tattoo? De bliksemschicht op mijn vinger.

tatoo

Favoriete artiesten?  Ik ben heel veel bezig met fotografie. Annie Leibovitz en Ellen von Unwerth zijn twee bekende artiesten die ik bewonder, maar ook de zwart-wit fotografie van Francesca Woodman vind ik fantastisch. Verder is er ook nog Gerda Taro, één van de eerste vrouwelijke oorlogsfotografen, die jammer genoeg omkwam tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Abstracte artiesten, vooral uit Japan, hebben ook een speciaal plekje in mijn hart. Teveel om op te noemen eigenlijk...

Ellen von Unwerth
Ellen von Unwerth
Annie Leibovitz
Annie Leibovitz

 

Gerda Taro
Gerda Taro