Het beautygeheim van Victoria Beckham

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Het beautygeheim van Victoria Beckham

"The Class Of 92" - World Premiere - Red Carpet Arrivals


Victoria Beckham doet haar nieuwste beautygeheim uit de doeken en creëert daarmee heel wat buzz.

Zelfs nadat Victoria Beckham vier kinderen op de wereld zette én veertig verjaardagskaarsjes uitblies, slaagt de ontwerpster er nog steeds in zich in de allerkleinste kledingmaatjes te murwen. Net als voor haar carrière en haar gezin, werkt Victoria hard voor haar bewonderenswaardige figuur. Vijf keer per week haalt een personal trainer haar om 6 uur uit bed voor een ochtendtrainnig. Daarna slurpt Vicky zuinig van haar door de privé-kok in elkaar geflanste groene smoothie. Daarna is het tijd voor haar nieuwe gezondheidsritueel.

Want dan, zo lezen we in de Britse Vogue van deze maand, stopt Victoria een grote lepel bijenpollen tussen de lippen. Juist ja, bijenpollen, de nieuwste hype in de al gehypete wereld van de superfoods. Hoewel de journaliste in kwestie haar bedenkingen bij het lepeltje met het gele goedje had, zweert Beckham bij de nieuwe favoriet van de sterren. Met tweeëntwintig aminozuren, 12 vitaminen en 28 mineralen verkiest Beckham de gefermenteerde pollen boven de vitamines en collageenpillen die ze tijdens haar jaren in Los Angeles niet binnen speelde. Volgens Victoria geven de twee lepeltjes pollen haar hopen energie en doen ze wonderen voor haar huid. Wij willen ook!

bijenpollenVictoriaBeckham

VOORDELEN VAN BIJENPOLLEN

  • energie! De voorverteerde suikers uit de pollen worden in je bloed snel omgezet door glycogeen. Door die snelle opname van koolhydraten wordt er voeding naar de spiercellen en - weefsel gestuurd met een energiek gevoel tot gevolg.
  • afvallen! De pollen zijn voedzaam en remmen de eetlust af met 20%.
  • Herstel van je lichaam! Eiwitten zorgen voor herstel van weefsels, vormen enzymen en anti-stoffen tegen ziektes. Hiervoor heb je aminozuren nodig. Een deel maakt je lichaam zelf aan maar een deel moet je uit voeding halen. Enter bijenpollen!
  • Darmproblemen. Pollen verhelpen verstoppingen en hebben een genezende werking op ontstekingen en infecties. De antibiotica in de pollen verstoren of onderdrukken schadelijke microben en helpen de goede microben de overhand te krijgen.
  • Reiniging. De pollen bevorderen de spijsvertering en verbeteren de conditie van je huid, haar en nagels.
  • Hooikoorts. Als de bijen de korreltjes maken voegen ze er een beetje speeksel aan toe, dit vernietigt elk allergisch element. Daardoor wordt de pol voedsel dat positief is voor de ademhaling en allergieën kan verminderen. Gebruik vanaf januari tot en met juli één à twee theelepels pollen per dagen en je weerstand tegen stuifmeel op te bouwen en je te wapenen tegen allergieën.

HOE EET JE ZE?

De bijenpollen smaken zoet en kunnen dus puur worden gegeten. Doe een eetlepel pollen in de mond en laat ze langzaam op je tong smelten. Je kan de pollen ook toevoegen aan smoothies en shakes.

WAAR KOOP JE ZE?

Bijenpollen zijn te koop in de natuurwinkel of bij Weyn's Honing. Voor een zakje van 250 gram betaal je 8,50 euro. Een zak van 1 kilo kost 28,50 euro.

 LEES OOK: Superfoods in de supermarkt