5 budgettips voor een geslaagd trouwfeest

Gepubliceerd op 3 juli 2014 door Christin Ho
5 budgettips voor een geslaagd trouwfeest

huwelijk11

Dat je spaarvarken na je huwelijksvoorbereidingen zo goed als leeg is, is geen verrassing. Investeren in een mooi trouwfeest is net zo belangrijk als een uniek designerstuk op de kop slaan. Neemt je bruidsjurk de grootste hap uit het budget? Geen nood, wij geven een aantal budgettips mee voor een geslaagd huwelijk!

1. Kies voor een ongewone locatie
vb. een oud historisch gebouw. De ruimte op zich is al indrukwekkend genoeg waardoor je niet veel moeite moet doen om de zaal te bekleden.

huwelijk1

2. Ceremonie en feest op één locatie
De ceremonie en het feest laten plaatsvinden op één locatie is ook een echte aanrader. Je gasten hoeven zich dan niet te verplaatsen en transportkosten gaan niet de hoogte in.

vb. Priorij Corsendonk in Turnhout:

huwelijk2

3. Trouwen in de herfst of winter
Wanneer je beslist om te trouwen in de herfst- en wintermaanden, betaal je veel minder voor dezelfde locatie dan in de lente of zomer. Daarbovenop zijn je huwelijksfoto's een tikkeltje specialer en romantischer.

huwelijk5

huwelijk4

huwelijk3

4. Opteer voor een non-alcoholische receptie
Als alle gasten zijn uitgenodigd voor de receptie en het avondeten, dan kan je na de ceremonie kiezen voor een theekransje. Overdag zijn wij minder geneigd om te drinken, 's avonds durven we meer glaasjes aan onze lippen zetten.

huwelijk6

5. Gebruik ook fruit en kaarsen als tafeldecoratie
Bloemstukken hoeven niet prijzig te zijn als je ook gebruik maakt van fruit en kaarsen als decoratiestukken.

huwelijk8

huwelijk7

huwelijk10

huwelijk9