De 7 beste merken om je kast aan te vullen met goede basics

Geüpdatet op 12 februari 2024 door Lore Ginneberge
De 7 beste merken om je kast aan te vullen met goede basics Launchmetrics Spotlight

Een perfect zittende jeans, een wit T-shirt van dik katoen of discrete coltruien in een aangename stof. Het zijn meestal niet de leukste stukken om te kopen, maar we hebben ze allemaal nodig. Hier zijn onze 7 favoriete merken voor het shoppen van mooie basics.

Uniqlo

Bekend om haar thermische kleding en essentials in allerlei kleuren tegen zeer democratische prijzen, is Uniqlo het Japanse merk dat de categorie van basics voorgoed heeft veranderd. Comfortabele stukken met een universele stijl die elegantie en een casual look combineren, die zijn onmisbaar in elke kast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNIQLO Europe (@uniqloeurope)

uniqlo.com

Massimo Dutti

Voor de aanschaf van een rechte pantalon, een flatterende blouse, een klassiek pak of een T-shirt in een superzachte stof, ga je naar Massimo Dutti. De prijzen zijn wat hoger, maar ze garanderen een kwaliteit en een perfecte snit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Massimo Dutti (@massimodutti)

massimodutti.com

COS

De perfect aansluitende witte T-shirts verdienen een speciale vermelding, maar ook de sobere lange jassen met rechte snit zijn een must-have bij COS. Het Spaanse merk biedt alle essentiële items die een respectabele garderobe verdient. De oversized snitten alleen al zorgen voor die extra stijlvolle touch, ondanks het ultra-minimalistische karakter van het merk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COS (@cosstores)

cos.com

Weekday

Dit is de jonge en betaalbare plek om al je hoodies te kopen. Grijs, marineblauw, zwart, oranje... De stijl van Weekday zweeft tussen minimalisme, vintage en een beetje meer underground, en de winkels zijn dan ook de perfecte plek om essentiële basics met een edge te vinden tegen zachte prijzen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WEEKDAY (@weekdayofficial)

weekday.com

Edited

Het Berlijnse label veroverde het hart van modebewuste vrouwen over de hele wereld met haar webshop vol items met een strak design, stoffen die flexibiliteit garanderen en waar monochrome tinten naast felle kleuren staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EDITED (@editedofficial)

edited.be

American Vintage

De perfect vallende T-shirt, streelzacht knitwear, dik denim... Bij American Vintage vind je zowat alle basics voor in je garderobe, maar in zulke charmante kleuren en materialen dat de stuks vaak op zichzelf staan.

americanvintage-store.com

ARKET

Het is moeilijk om niet voor alles te vallen. Van wijde broeken tot oversized T-shirts en heerlijke trenchcoats... we willen het allemaal. ARKET is het merk waar je je partner tussendoor ook een make-over geeft met goed gesneden basics in chique materialen. Enige nadeel, het budget dat snel oploopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARKET (@arketofficial)

arket.com