Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor december 2023

Geüpdatet op 23 november 2023 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor december 2023

Wat brengt december voor jou? Met het Boogschutterseizoen, Venus in Schorpioen en een Volle Maan in Kreeft wordt het een interessant einde van het jaar. Ontdek jouw maandhoroscoop voor december 2023.

Belangrijke Gebeurtenissen in December 2023

Mercurius verhuist naar Steenbok - 1 december

Deze maand start met Mercurius die zijn intrede doet in het praktische Steenbok. Dit betekent voor ons allen een tijd van serieuze denkwijzen en gestructureerde communicatie. Het is een periode waarin concrete plannen worden gemaakt, en met name aardetekens zoals Stier, Maagd en Steenbok zullen zich vinden in een verhoogde concentratie om het jaar sterk af te ronden.

Venus komt in Schorpioen - 4 december

Met Venus die het intense en gepassioneerde Schorpioen betreedt, wordt de liefde diepgaand en misschien een tikje obsessief. Dit is een tijd waarin geheimen onthuld kunnen worden en relaties een transformatie ondergaan. Watertekens zoals Vissen, Kreeft en Schorpioen kunnen verwachten dat hun emoties pieken en dalen als de zee.

Neptunus eindigt haar Retrograde in Vissen - 6 december

Als Neptunus haar achterwaartse dans beëindigt, worden we allemaal een beetje gevoeliger en intuïtiever. Dit is een periode van spiritueel ontwaken, vooral voor watertekens. Dromen kunnen levendiger worden en de grens tussen realiteit en fantasie kan verrassend doorlaatbaar zijn.

Nieuwe Maan in Boogschutter - 12 december

De Nieuwe Maan in Boogschutter brengt een frisse wind van optimisme en de drang naar expansie en avontuur. Het is een tijd om jouw horizon te verbreden, nieuwe plannen te maken en misschien wel het boek van jouw leven te beginnen aan een spannend nieuw hoofdstuk. Vuurtekens zoals Ram, Leeuw en Boogschutter kunnen zich geïnspireerd voelen om de sprong te wagen in iets nieuws.

Mars komt in Boogschutter - 24 november

Hoewel deze gebeurtenis eind november plaatsvindt, resoneert de invloed nog steeds sterk in december. Mars, de planeet van actie en initiatief, in het teken van Boogschutter, kan ons allemaal wat rusteloos maken en aansporen tot actie. Vuurtekens kunnen een onweerstaanbare drang voelen om te bewegen, te ontdekken en te verkennen.

Volle Maan in Kreeft - 27 december

De Volle Maan in het verzorgende teken Kreeft brengt een hoogtepunt in emotionele zaken en huiselijke aangelegenheden. Het is een tijd om te koesteren wat je dierbaar is en om je te focussen op wat jou veiligheid en comfort biedt. Watertekens kunnen zich bijzonder thuis voelen bij deze maan en worden aangemoedigd om te genieten van de vreugde van samenzijn.

Jupiter eindigt haar Retrograde in Stier - 31 december

Terwijl het jaar eindigt, doet Jupiter, de planeet van expansie en geluk, hetzelfde met haar retrograde in het stabiele teken Stier. Dit kan een welkome afsluiting van het jaar betekenen, met een belofte van groei en voorspoed in het nieuwe jaar. Aardetekens kunnen een hernieuwd gevoel van zekerheid en optimisme ervaren naarmate we overgaan naar 2024.

Ram: 19 maart tot 20 april

Algemeen: December ziet je strijdlustig met Mars in jouw teken, Ram. Voel je de drang om te concurreren of om nieuwe uitdagingen aan te gaan? De Nieuwe Maan op de 12e is het perfecte moment om je pijlen te richten op iets groots.

Liefde: Singles, deze maand brengt een verhitte romance binnen schot, dus blijf scherp. Voor degenen in een relatie: de Volle Maan op de 27e kan een diepere emotionele verbinding of een onverwachte bekentenis teweegbrengen. Ben je bereid om je hart te openen?

Professioneel: Met Mercurius die naar Steenbok verhuist, moet je misschien je communicatiestrategie aanscherpen. Soms is het slimmer om je gedachten eerst op papier te zetten vooraleer je ze voorlegt aan collega's of je baas.

Financieel: Jupiter die haar retrograde eindigt, kan een financiële meevaller brengen. Zijn je investeringen klaar voor een gelukkige wending?

Geluksdag: 12 december

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: Jupiter's eindigt zijn retrograde in jouw teken op de 31e. Dat belooft groei in de toekomst, maar eerst is het tijd om naar binnen te keren met Neptunus die op de 6e uit retrograde komt. Hoe kun je je dromen in realiteit omzetten?

Liefde: Venus in Schorpioen betekent dat relaties intens kunnen zijn. Singles kunnen een mysterieuze nieuwe liefde ontdekken, terwijl partners dieper kunnen graven in wat hen bindt. Klaar voor wat zelfontdekking?

Professioneel: Het is tijd om je praktische vaardigheden in te zetten, vooral na de Nieuwe Maan in Boogschutter op 12 december. Nu is het moment om volop in te zetten op to do-lijstjes, excel sheets en agendapunten.

Financieel: Als Mercurius naar Steenbok verhuist, is het een goed moment om je budget te herzien. Waar kun je meer gestructureerd zijn?

Geluksdag: 6 december

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: De feestelijke sfeer past perfect bij je sociale vlinderinstincten. Met de Zon in Boogschutter voel je je meer verbonden met je vrienden en gemeenschap. Hoe kun je deze connecties gebruiken om het jaar op een positieve noot te eindigen?

Liefde: De Volle Maan in jouw teken op de 27e maakt dit een ideale tijd voor romantische onthullingen. Singles, spreek je hart uit en durf je gevoelens opbiechten. Koppels, deel je diepste wensen. Wat wil je echt van de liefde?

Professioneel: Met Mercurius in Steenbok is dit een uitstekende tijd om serieus na te denken over je carrièreplannen voor het komende jaar. Ben je nog steeds blij met waar je naartoe groeit?

Financieel: Jupiter eindigt haar retrograde in Stier, wat kan wijzen op een kans om je financiële doelen te herzien. Maak een plan voor financiële groei in 2024.

Geluksdag: 27 december

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Wanneer het jaar op z'n einde loopt, vind je meer dan ooit comfort en geluk in familietradities. Hoe kun je anderen blij maken zonder je eigen behoeften aan de kant te schuiven?

Liefde: Met Venus in Schorpioen is je liefdesleven diep, intens en druipt de passie ervan af. Singles kunnen iemand ontmoeten die hun kijk op relaties verandert, terwijl koppels die nieuwe diepten samen kunnen verkennen. Wat is jouw idee van een perfecte winterdate?

Professioneel: De nieuwe maan in Boogschutter moedigt je aan om na te denken over je professionele imago. Hoe wil je door je collega's herinnerd worden als het jaar eindigt?

Financieel: De Volle Maan in jouw teken op de 27e kan enige onzekerheid met zich meebrengen, maar het is ook een kans om je financiën te versterken. Welke financiële gewoontes wil je ontwikkelen voor het nieuwe jaar?

Geluksdag: 28 december

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: December brengt een vuurwerk van feestelijke energie met de Zon in Boogschutter, en als Leeuw voel je de feeststemming tot in je manen. De vraag is, hoe ga je schitteren tijdens de feestdagen en tegelijkertijd je voorbereiden op een knallende afsluiting van het jaar?

Liefde: De romantische dansvloer roept, of je nu een partner hebt of niet. Voor singles, Venus in Schorpioen vanaf 4 december belooft een intens iemand die je hart sneller laat kloppen op het kantoor kerstfeestje. In een relatie? Plan een intieme avond weg van de drukte om echt met elkaar te verbinden. Een diner bij kaarslicht of een nachtelijke wandeling zou magisch kunnen zijn onder de sterrenhemel van de Volle Maan in Kreeft op de 27e.

Professioneel: De Nieuwe Maan op 12 december in Boogschutter schenkt je een zak vol nieuwe kansen. Misschien een freelance project dat net op tijd komt voor wat extra kerstinkomsten?

Financieel: Terwijl het jaar ten einde loopt, herinnert Jupiter die haar retrograde in Stier beëindigt je eraan om je financiën op orde te krijgen. Misschien is het tijd om die luxueuze aankopen nog even uit te stellen en te investeren in ervaringen die langer meegaan dan de feestdagen?

Geluksdag: 13 december

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: De overgang naar het einde van het jaar vraagt om jouw kenmerkende organisatorische talenten, Maagd. Met Mercurius in Steenbok vanaf de eerste dag van december, is het tijd om lijstjes te maken. Maar vraag jezelf af, hoe ga je ontspanning inplannen tussen al die feestvoorbereidingen?

Liefde: Venus in Schorpioen maakt december een maand voor diepe connecties. Ben je single, dan ontmoet je mogelijk iemand die jouw liefde voor de feestelijke details deelt. Voor koppels, de Volle Maan op de 27e kan een diepere emotionele uitwisseling beloven, misschien tijdens het uitpakken van de kerstcadeaus?

Professioneel: De Nieuwe Maan op 12 december inspireert je om ambitieuze doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Is er een professionele resolutie die je al een tijdje uitstelt?

Financieel: Neptunus die zijn retrograde eindigt in Vissen brengt eindelijk duidelijkheid in je financiële plannen op het einde van de maand.

Geluksdag: 29 december

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: Terwijl iedereen zich opmaakt voor de feestdagen, voel je de drang om de balans op te maken van je persoonlijke en professionele leven, dankzij de invloed van de Zon in Boogschutter. Hoe kun je zorgen dat je de feestdagen ingaat met evenwicht in plaats van chaos?

Liefde: Voor jou, Weegschaal, kan Venus in Schorpioen je liefdesleven kruiden met een vleugje mysterie. Singles, een boeiende ontmoeting kan je feestdagen een onverwachte wending geven. Voor degenen in relaties, waarom niet een geheime kerstverrassing plannen voor je geliefde?

Professioneel: De nieuwe maan in Boogschutter op 12 december moedigt je aan om nieuwe connecties te vormen. Misschien is het tijd om die samenwerking te starten waar je al maanden over droomt?

Financieel: De Volle Maan in Kreeft op 27 december vraagt je om te kijken naar je uitgaven voor het nieuwe jaar. Heb je al een budgetplan opgesteld na alle feestjes en cadeaus?

Geluksdag: 8 december

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: Met Venus die jouw teken in december betreedt, is het tijd voor reflectie en misschien wat laatste-minuut transformaties voordat het jaar eindigt. Ben je klaar om jezelf opnieuw uit te vinden voor het feestseizoen?

Liefde: Singles, deze maand is perfect om iemand te ontmoeten die je zowel uitdaagt als begrijpt. Voor mensen in een relatie, de Volle Maan op de 27e kan een diepe en mogelijk onthullende conversatie teweegbrengen. Wat willen jullie samen bereiken in het nieuwe jaar?

Professioneel: Met Jupiter die haar retrograde eindigt in Stier, is het een uitstekende tijd om carrièreplannen te maken voor 2024. Welke doelen zet je voor jezelf?

Financieel: Mercurius in Steenbok helpt je om je financiële administratie strak en op tijd voor de feestdagen te krijgen. Misschien is het slim om nu al te investeren in datgene wat je werkelijk nodig hebt?

Geluksdag: 4 december

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Algemeen: De feestdagen zijn jouw speeltuin, Boogschutter, met de Zon in jouw teken tot de 22e. Maar vraag jezelf af, hoe ga je de balans houden tussen feesten en rust?

Liefde: Venus in Schorpioen vraagt je om onder de oppervlakte te kijken. Singles kunnen iemand ontmoeten die hun filosofische debatten aankan, terwijl degenen in een relatie de diepere kwesties kunnen verkennen. Ben je bereid om te praten over wat 'voor altijd' voor jullie betekent?

Professioneel: Mercurius in Steenbok vanaf de eerste verhoogt je ambitie. Misschien is het tijd om die carrièreplannen voor 2024 te finetunen!

Financieel: De Nieuwe Maan op de 12e in jouw teken kan een nieuw financieel begin signaleren. Ben je klaar om te investeren in een droom die je hebt uitgesteld?

Geluksdag: 12 december

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: Als de Zon jouw teken binnengaat op de 22e, voel je een hernieuwde focus en vastberadenheid. Hoe ga je deze energie gebruiken om het nieuwe jaar in te luiden?

Liefde: Met Mercurius in je teken vanaf de eerste dag van de maand, is het tijd voor serieuze gesprekken. Singles, blijf openstaan voor iemand die je waarden deelt en neem geen genoegen met minder. Degenen in een relatie kunnen genieten van het bouwen aan een gezamenlijke toekomst, misschien ligt de volgende grote stap wel in het verschiet in 2024...

Professioneel: De Volle Maan in Kreeft op de 27e kan een project tot voltooiing brengen. Wat is je volgende grote doel?

Financieel: Jupiter die haar retrograde eindigt, kan een laatste financiële meevaller van het jaar brengen. Heb je al nagedacht over hoe je dit gaat investeren?

Geluksdag: 24 december

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: December vraagt je om je routineuze benadering van de feestdagen dit jaar heroverwegen. Wat kan je beter aanpakken zodat je niet volledig opgebrand bent tegen 1 januari?

Liefde: Venus in Schorpioen brengt passie, maar mogelijk ook wat jaloezie. Singles, wees klaar voor een intense connectie, maar weet dat vurige flings vaak van korte duur zijn. In een relatie: hoe gaan jullie om met bezitterigheid? Baken duidelijk jullie grenzen af.

Professioneel: Met de nieuwe maan in Boogschutter, is het tijd om je professionele horizon te verbreden. Welke nieuwe kennis wil je opdoen?

Financieel: De Volle Maan op de 27e kan een verrassende financiële ontwikkeling brengen. Wees voorbereid op het onverwachte, misschien ligt er wel een bonus in het verschiet waar je niet op had gerekend!

Geluksdag: 6 december

 

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: Met Neptunus die zijn retrograde eindigt gaat in jouw teken op de valreep van 2023, voel je je misschien meer geaard dan normaal. December is een tijd om je dromen te voeden, maar ook om praktisch te zijn. Hoe ga je jouw visioenen voor het komende jaar concretiseren?

Liefde: De Volle Maan in Kreeft op 27 december kan je romantische of creatieve kant versterken. Singles, dit is hét moment om je hart te volgen! In een relatie: durf de diepte van je gevoelens te verkennen. Ben je klaar om je hart volledig open te stellen?

Professioneel: De Nieuwe Maan in Boogschutter op 12 december brengt nieuwe professionele kansen. Wat wil je echt bereiken in je carrière?

Financieel: Jupiter die haar retrograde eindigt in Stier, kan je financiële stabiliteit geven. Bereken hoeveel risico je wil nemen in geldzaken.

Geluksdag: 31 december