De trending korset top is het meest veelzijdige item van het moment

Geüpdatet op 4 oktober 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Imaxtree
De trending korset top is het meest veelzijdige item van het moment

Wie dacht dat een korset alleen maar als ondergoed of in de slaapkamer een rol speelde, heeft het mis. De korset top beleeft een groot modemoment en het ziet er fantastisch uit.

Anno 2023 zijn de korsetten niet meer wat je ervan denkt. Ze zitten niet meer ellendig strak zoals in het Regency- en Victoriaanse tijdperk, maar zijn zachter, meer ademend en flexibeler. De moderne versies, in de vorm van easy to wear tops, doen hun uiterste best om het silhouet te modelleren zonder het lichaam te belemmeren.

Zo draag je een korset top

Hoe je zoiets draagt? Allereerst is het een van onze favoriete party look opties. Wil je een glamoureuze outfit, dan draag je zon' top met een rok. Ook een wijdere pantalon zal super sexy staan. Voor een meer casual look, bijvoorbeeld wanneer je naar een R&B feest gaat of gewoon wat drinks met vrienden, dan combineer je het met een wijdere broek, omdat dit je taille benadrukt en een coole uistraling creëert. Denk aan een mom of boyfriend jeans, dat geeft een mooi contrast tussen de strakke top en de losse onderkant. Als je op zoek bent naar een bohemian en romantische uitstraling (voor een nazomers feest bijvoorbeeld), combineer je het met een lange, flowy maxi-rok.

Voor een chique kantoorlook of een meer formele gelegenheid kun je de top dragen onder een blazer. Een monochrome look zal vooral heel vrouwelijk staan. Wil je een subtielere benadering? Een doorschijnende blouse will do the trick. Super sensueel en stylish, terwijl het ook een zekere mate van bedekking biedt.

Echter, het kan moeilijk zijn om je voor te stellen hoe je zo'n korset er in je outfit uitziet. Daarom hebben wij verschillende stylingtips voor je verzameld. Bekijk hier hoe de streetstyle-sterren en it-girls de korset top dragen tijdens de modeweken:

Shop onze selectie

Cropped corset top, Dion Lee, €610

Shop hier

Floral corset top, KNWLS, €346

Shop hier

Single-breasted bustier, Cos, €115

Shop hier