Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor oktober 2023

Geüpdatet op 28 september 2023 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor oktober 2023

Wat brengt oktober voor jou? Een volle maan in Stier, een levendig Weegschaalseizoen... Ontdek jouw maandhoroscoop voor oktober 2023.

Alsjeblieft, jouw horoscoop voor oktober 2023.

Belangrijke gebeurtenissen in oktober 2023

Mercurius verhuist naar Weegschaal - 5 oktober

De verschuiving van Mercurius naar het luchtteken Weegschaal geeft iedereen een meer diplomatieke, harmoniegerichte toon in communicatie. In oktober zal de nadruk liggen op samenwerking en het vinden van een evenwicht in relaties van alle soorten. Luchttekens (Tweeling, Weegschaal, Waterman) zullen dit het meest ervaren als een periode van intellectuele stimulatie en sociale verfijning.

Venus verhuist naar Maagd - 9 oktober

Het aardeteken Maagd is allesbehalve een romantische dromer, en daarom kan deze Venus-transitie een periode van meer praktische benaderingen van liefde en relaties signaleren. Voor aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok) is dit een uitstekende tijd om realistische stappen te zetten in relaties en ook om zich te concentreren op zelfzorg.

Pluto eindigt Retrograde in Steenbok - 11 oktober

De langdurige retrograde van Pluto komt eindelijk tot een einde, en dat is vooral goed nieuws voor Steenbokken en andere aardetekens. Thema's van macht en transformatie komen weer in beweging. Langdurige projecten of investeringen die zijn gestagneerd, krijgen mogelijk een nieuwe impuls.

Mars verhuist naar Schorpioen - 12 oktober

Mars, de planeet van actie en energie, beweegt in het diepe water van Schorpioen. Dit is een tijd van intense emoties en passies, vooral voor watertekens (Vissen, Kreeft, Schorpioen). Het is ook een goede tijd om je te richten op diepgewortelde kwesties die actie vereisen.

Nieuwe Maan en Zonsverduistering in Weegschaal - 14 oktober

De Nieuwe Maan in Weegschaal, versterkt door een zonsverduistering, zet de toon voor nieuwe beginselen in relaties en het herstellen van evenwicht in ons leven. Dit is een ideaal moment om een nieuwe fase in je leven te starten, vooral als je een luchtteken bent. Het is ook een kans om het verleden achter je te laten en met een schone lei te beginnen.

Zon verschuift naar Schorpioen - 23 oktober

Met de Zon die zich in Schorpioen nestelt, wordt alles een beetje intenser en mysterieuzer. Verwacht diepgaande gesprekken en het onderzoeken van verborgen kwesties, vooral voor de watertekens.

Volle Maan in Stier - 28 oktober

De Volle Maan in Stier brengt de maand tot een sensuele, aardse climax. Voor aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok) kan dit een tijd zijn van materieel en emotioneel oogsten. Tegelijkertijd zorgt de oppositie met de Zon in Schorpioen voor een evenwicht tussen materiële en emotionele behoeften. Het is een uitstekende tijd om te ontspannen en te genieten van de zintuiglijke genoegens van het leven, maar ook om de diepere emotionele onderstromen te verkennen die onder de oppervlakte borrelen.

Ram: 19 maart tot 20 april

Algemeen: Oktober zal een maand zijn van transformatie en nieuwe kansen. Met Mars die op 12 oktober naar Schorpioen verschuift, voel je een sterke drang om dingen te veranderen en je leven te heroverwegen. Vragen om jezelf te stellen: "Wat houdt me tegen?".

Liefde: Voor singles is dit het moment om je vleugels uit te slaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Voor degenen in een relatie, de Volle Maan in Stier op 28 oktober kan een tijd van realisatie zijn over wat je echt waardeert in je partner.

Professioneel: Mogelijkheden voor promoties of nieuwe projecten dienen zich aan, vooral rond de Nieuwe Maan op 14 oktober. Zet je intenties en laat je ambitie zien.

Financieel: Kansen om je financiële situatie te verbeteren zullen zich voordoen, maar de verleiding om impulsief te zijn, zal groot zijn.

Geluksdag: 2 oktober

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: Met de Volle Maan in jouw teken op 28 oktober, kun je verwachten dat je emotioneel evenwichtiger bent dan normaal. Je focust je deze maand op wat echt belangrijk voor je is. Moet je misschien wat van je oude gewoonten laten varen?

Liefde: Singles zullen rond de Nieuwe Maan op 14 oktober een verrassende ontmoeting hebben. Degenen in een relatie zullen vinden dat de Volle Maan een dieper begrip tussen partners bevordert.

Professioneel: De Volle Maan op de 28e is een goed moment om met collega's te netwerken. Freelancers kunnen nieuwe klanten of projecten verwachten.

Financieel: De maand brengt stabiliteit, maar Pluto die op 11 oktober uit retrograde komt, wijst op veranderingen in investeringen of schulden.

Geluksdag: 28 oktober

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: De Zon in Weegschaal tot 23 oktober betekent een verhoogde focus op sociale interacties en intellectuele groei. Hoe ga je deze kennis gebruiken om je leven te verbeteren?

Liefde: Singles zullen rond de Volle Maan op 28 oktober een sterke aantrekkingskracht ervaren. Degenen in een relatie zullen deze maand meer ruimte voor zichzelf nodig hebben.

Professioneel: Het is een goed moment om samen te werken met collega's en oude projecten af te ronden.

Financieel: De verschuiving van Venus naar Maagd op 9 oktober vraagt om voorzichtigheid. Budgettering en planning zijn sleutelwoorden.

Geluksdag: 9 oktober

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Met de Zon in Weegschaal en later Schorpioen voel je de behoefte om je huiselijke leven te verbeteren. Wat kun je doen om je ruimte meer in balans te brengen?

Liefde: Singles vinden eind oktober mogelijk liefde op een onverwachte plek. Voor mensen in een relatie is dit een tijd om echt te praten over toekomstplannen.

Professioneel: Rond de Nieuwe Maan op 14 oktober is het een ideaal moment om aan een nieuw project te beginnen of een nieuwe rol op je te nemen op het werk.

Financieel: De Volle Maan op 28 oktober is een moment om je financiële zekerheden te heroverwegen. Mogelijk is er een onverwachte uitgave.

Geluksdag: 23 oktober

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: Terwijl Mars naar Schorpioen verhuist op 12 oktober, kan je je een beetje als een kat met negen levens voelen — energiek, maar ook klaar om een van die levens in te ruilen voor iets nieuws. Hoeveel levens heb je eigenlijk nog over?

Liefde: Singles, hou je ogen open rond de Nieuwe Maan op 14 oktober; je zou zomaar eens het 'purr-fecte' maatje kunnen vinden. Voor degenen in een relatie: rond de Volle Maan op 28 oktober kan de dynamiek tussen een nieuw niveau bereiken.

Professioneel: De Nieuwe Maan biedt kansen om jezelf opnieuw uit te vinden op de werkvloer. Misschien is het tijd om die saaie PowerPointpresentaties in te ruilen voor iets met meer pit?

Financieel: Rond Pluto's einde van de retrograde op 11 oktober moet je waarschijnlijk je financiële ambities bijstellen. Het is niet allemaal goud wat er blinkt, zelfs niet voor een Leeuw.

Geluksdag: 14 oktober

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: Venus trekt je teken binnen op 9 oktober. Je gaat van 'basic' naar 'praktisch goddelijk'. Hoe voelt het om zo dicht bij perfectie te staan?

Liefde: Singles kunnen een interessante ontmoeting hebben die meer potentieel heeft dan je gebruikelijke Tinder-swipe. Voor degenen in een relatie, de Volle Maan in Stier kan een openbaring zijn over het verschil tussen 'ik hou van je' en 'ik ben aan je gehecht.'

Professioneel: Je analytische vaardigheden zijn op hun best; misschien een goede tijd om die werkprocessen te stroomlijne! Verander je mindset van "dat kan ik niet" naar "dat heb ik nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik dat wel kan."

Financieel: Nu Pluto uit retrograde komt, kunnen er enkele oude financiële kwesties opgelost worden. Dat spaarvarken begint eindelijk wat gewicht te krijgen.

Geluksdag: 11 oktober

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: Met de Zon in jouw teken tot 23 oktober is dit jouw topseizoen! Hoe ga je die extra zonneschijn gebruiken?

Liefde: Rond de Nieuwe Maan op 14 oktober zouden singles hun droompartner kunnen ontmoeten (of op z'n minst iemand die niet na de eerste date met het Noorden verdwijnt). Voor bezette Weegschalen: probeer de dingen fris en opwindend te houden. Een relatie is geen museumstuk.

Professioneel: Oktober is een uitstekende maand voor netwerken en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Die collega die je altijd genegeerd hebt? Misschien hebben ze meer te bieden dan je denkt.

Financieel: Met Mercurius die naar jouw teken verhuist, is het tijd om een evenwicht te vinden tussen sparen en uitgeven. Je moet niet gierig te zijn, maar je hoeft ook je spaarvarken niet aan diggelen te slaan.

Geluksdag: 14 oktober

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: Met de Zon en Mars die naar jouw teken bewegen aan het einde van de maand, is oktober de maand waarin je opnieuw het voortouw neemt. Klaar om weer de onbetwiste hoofdrolspeler in je eigen leven te worden?

Liefde: Singles, de Volle Maan op 28 oktober kan jullie tot een mysterieuze vreemdeling leiden. In relaties, deze maand is ideaal om een diepere emotionele connectie te vinden. Pas op dat je niet verstrikt raakt in een web van je eigen emoties.

Professioneel: Verwacht nieuwe projecten of een rol die meer bij je past. Misschien ligt er eindelijk een baan waarbij je intriges en geheimen kunt gebruiken voor het goede in het verschiet!

Financieel: Met Pluto die uit retrograde komt, kunnen er plotselinge maar positieve veranderingen in je financiële status zijn. Tijd om die verstopte schatkist te openen.

Geluksdag: 24 oktober

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Algemeen: Doseer je energie wijs deze oktober. Wanneer Mars naar Schorpioen verhuist aan het einde van de maand, is het belangrijk om die 'altijd klaar voor avontuur'-energie iets te temperen. Overweeg je ooit gewoon stil te zitten? Nee? Misschien is het tijd.

Liefde: Single? Een connectie die je maakt rond de Nieuwe Maan op 14 oktober zou verrassend diepzinnig kunnen zijn. Als je al in een relatie zit, ben je misschien geneigd om je geliefde op een spontane reis mee te nemen. Klinkt als een zeker avontuur, maar vergeet niet je partner eerst te vragen of hij/zij ook mee wil.

Professioneel: Jij bent het type dat een saai werkgerelateerd gesprek in een onvergetelijke ervaring kan veranderen. En deze maand zou je dat talent kunnen gebruiken om echt vooruit te komen in je carrière.

Financieel: Het einde van Pluto's retrograde is het perfecte moment om te investeren in lange-termijnplannen. Wie weet, misschien ontdek je dat je een neus hebt voor beleggen.

Geluksdag: 16 oktober

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: Wanneer Pluto haar retrograde eindigt in jouw teken op 11 oktober, voel je je waarschijnlijk als een klimmer die eindelijk de bergtop heeft bereikt. Maar wat ga je nu doen met dat uitzicht?

Liefde: Singles zullen deze maand een sterke aantrekkingskracht voelen, maar het is belangrijk om te weten wanneer je je moet terugtrekken. Relatie? De Volle Maan in Stier op 28 oktober kan spanning brengen, maar probeer het te zien als een kans om de fundamenten van je relatie te versterken.

Professioneel: Oude projecten kunnen nu tot een bevredigend einde komen. Je bent misschien niet de CEO geworden, maar het middelmanagement heeft ook zijn charmes, toch?

Financieel: Goed nieuws! Dit is een uitstekende tijd om oude schulden te regelen en nieuwe investeringen te plannen. Aan het einde van de dag kan zelfs een Steenbok van een financiële meevaller genieten.

Geluksdag: 30 oktober

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: Terwijl Mercurius op 5 oktober naar Weegschaal verschuift, zul je je intellectueel gestimuleerd voelen. Je gedachten lijken op popcorn, constant ploppend in nieuwe richtingen. Kun je ze bijhouden?

Liefde: Rond de Nieuwe Maan zou een verrassende ontmoeting singles uit hun comfortzone kunnen halen. Als je al aan iemand vastzit, is dit de tijd om je gezamenlijke toekomstplannen opnieuw te evalueren. Samen vluchten en verhuizen naar the middle of nowhere klinkt soms nog zo gek niet...

Professioneel: Nieuwe connecties gemaakt deze maand kunnen je carrière een onverwachte maar positieve draai geven. Ja, zelfs die collega die je altijd een beetje raar vond, kan een bondgenoot worden.

Financieel: Ondanks de verleiding om je geld aan excentrieke projecten te spenderen, is het tijd om financieel een beetje realistischer te worden.

Geluksdag: 6 oktober

 

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: De verschuiving van Venus naar Maagd op 9 oktober zal je gevoel voor realiteit versterken. Of zoals je het zou kunnen noemen: een inbraak in je droomwereld.

Liefde: Singles, de Nieuwe Maan op 14 oktober zou kunnen leiden tot een poëtische liefdesaffaire. Voor degenen in een relatie, deze maand is het tijd om je emotionele behoeften duidelijk te maken. Denk niet dat je partner je gedachten kan lezen, hoe spiritueel gezegend je ook bent.

Professioneel: Deze maand biedt kansen om creatieve projecten af te ronden en nieuwe te starten. En nee, dagdromen tellen niet als 'creatieve projecten', hoe verleidelijk dat ook mag zijn.

Financieel: Met Pluto die uit de retrograde komt, zullen financiële zorgen die je in het verleden hebt gehad, waarschijnlijk verdwijnen. Dit is je kans om met een schone lei te beginnen.

Geluksdag: 25 oktober