Getest: Hangmatyoga

Geüpdatet op 14 juli 2014 door ELLE België
Getest: Hangmatyoga

DSCN4279-2Denk je bij een hangmat meteen aan zon, zee en strand? Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vandaag testte ik hangmayoga uit en werd ik een flying yogi…

Wat? De naam zegt het zelf al: je neemt verschillende yoga posities aan terwijl je in een hangmat zit -een goed evenwichtsgevoel is essentieel! Het grote voordeel van de hangmat is dat je lichaam volledig ondersteund wordt en je geen weerstand voelt van de grond. Daardoor kan je poses aannemen die normaal gezien compleet onmogelijk zouden zijn.

Hoe is het verlopen? Vol goede moed (en met een beetje schrik om uit zo’n hangmat te donderen) maak ik mijn opwachting in de les. We beginnen met stretch- en evenwichtsoefeningen. De hangmat bestaat uit parachutestof en geeft makkelijk mee. Zonder dat ik het echt besef, stretch ik mijn spieren veel meer en wijder dan ik normaal zou doen. Alles gaat vlot, hoewel de hangmat soms gevaarlijk wiebelt.

DSCN4270-2

DSCN4275-2
Daarna maken we van onze hangmat een schommel en gaan we ondersteboven hangen -een heerlijk gevoel in de rug! Een voordeel van deze positie is dat afvalstoffen vrijkomen die anders moeilijk los te krijgen zijn.

DSCN4281-2

Als afsluiter van de les mogen we een bedje maken in onze hangmat. We krijgen een dekentje en liggen enkele minuten heerlijk ontspannen stil. Ik voel mijn dagelijkse stress met elke ademhaling kleiner worden.

DSCN4286-2

De hangmatyoga zit erop en ik ben slechts één keer uit het gevaarte gevallen. Mijn spieren voelen ontspannen aan, maar ik heb een beetje last van hoofdpijn. Daarvoor had de prof mij gewaarschuwd: wie niet gewend is ondersteboven te hangen, kan in het begin (gezonde) druk in het hoofd ervaren. 's Anderendaags voelen mijn spieren een beetje stijf aan. Mijn rug is dan weer helemaal ontspannen: een heerlijk gevoel.

Ook geïnteresseerd? Hangmatyoga vind je in ons land enkel bij Valavie in Gent. 's Zomers vinden er regelmatig proeflessen en speciale lesweken plaats. Klik hier voor meer info.

(Stagiaire: Jolien Van Puyvelde)