Top 4 van trendy regenjassen voor dit najaar

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 door ELLE Partner
Top 4 van trendy regenjassen voor dit najaar © De Bijenkorf

Regen is vrij moeilijk te combineren met mode, behalve als je een mooie, trendy regenjas aanschaft. Het najaar is immers in aantocht, en dat betekent niet alleen vallende bladeren, maar vaak ook vallende druppels.  Modieuze regenjassen zijn zo leuk dat je blij gaat zijn bij elke druppel regen die je ziet! Draag deze jassen ook gerust wanneer het niet regent. Wij hebben de vier leukste modellen voor je uitgezocht. 

De trenchcoat, een echte modeklassieker 

De trenchcoat is een klassieker geworden in de modewereld: een trenchcoat is handig, veelzijdig en elegant. De trenchcoat komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, maar het zijn de Franse vrouwen die hem wereldberoemd hebben gemaakt. Deze regenjassen zijn licht qua gewicht, hebben handige zakken en een riem om de taille om deze te accentueren. Trenchcoats zijn lange jassen, maar vandaag de dag worden ze echter ook veel halflang gedragen. 

De trenchcoat is ontzettend elegant wanneer hij met hoge hakken wordt gedragen, maar ook perfect voor een casual look met sneakers. Deze jas is met alles te combineren: jurkjes, skinny jeans, klassieke broeken...  Het is algemeen geweten dat een trenchcoat ook heel sexy kan zijn door er weinig onder te dragen! Een trenchcoat heeft over het algemeen geen capuchon, vergeet dus vooral je paraplu niet!

De parka, een combinatie van comfort en moderniteit

De parka is van oorsprong een militaire jas, wat maakt dat de jas enorm handig is. Een parka is voorzien van een capuchon, maar is ook winddicht en vaak gevoerd, je bent dus beschermd tegen regen, wind en kou! Hij wordt gedragen over de kleding, je kan eronder dragen wat je wilt, ook kleding gemaakt van delicate materialen, zoals zijde en suède. De parka bestaat in vele modellen en in alle mogelijke kleuren, je vindt er vast wel één die bij jou past. 

Kies een parka in een mooie kleur voor een vrolijk en vrouwelijk effect. Sommige modellen parka’s hebben een uitneembare voering, zodat je de jas vier seizoenen lang kan dragen. Een goede regenjas is niet echt goedkoop, dus hoe langer je hem kan dragen, hoe beter. 

Onze selectie regenjassen voor dit najaar 

Parka of trenchcoat, aan jou te beslissen wat het beste bij jouw persoonlijk en bestaande garderobe pas. Kies je regenjas niet te klein (je moet er een trui onder kunnen dragen, of zelfs een fleecevest!). Koop je regenjas echter ook niet veel te groot, want dan hou je te veel koude lucht vast onder je regenjas, wat niet de bedoeling is als het nat en koud is buiten. We hebben vier leuke modellen voor je op een rijtje gezet:

Halflange parka in denim Sophiel Denim 3L, K-Way, La Redoute, €350

Deze halflange parka is van K-Way, dé referentie in de wereld van de regenjassen. In Frankrijk is K-Way zelfs het standaard woord voor regenjas. De hoog opstaande kraag beschermt je tegen weer en wind.

Halflange parka in denim Sophiel Denim 3L, K-Way, La Redoute, €350
© La Redoute

SHOP HIER

Rain70 regenjas met strikceintuur, Ilse Jacobsen, De Bijenkorf, €169,95

Deze halflange regenjas heeft een trenchcoat model met een strikceintuur, maar ook met een capuchon. Hij heeft een mooie, glanzend zwarte kleur en is dus makkelijk met al je kleding te combineren. 

Rain70 regenjas met strikceintuur, Ilse Jacobsen, De Bijenkorf, €169,95
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Halflange regenjas met rits en capuchonI, Petit Bateau, La Redoute, €155

Een halflange parka in typische Bretonse stijl: geel met gestreepte voering in de capuchon. De rits is verborgen onder een overslag die sluit met blauwe drukknopen. 

Halflange regenjas met rits en capuchonI, Petit Bateau, La Redoute, €155
© La Redoute

SHOP HIER

Longline unisex regenjas met capuchon, Maium, De Bijenkorf, €149

Deze gevoerde, halflange regenjas is zowel voor hem als voor haar. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleren: blauwgrijs, legergroen, gebroken wit en zwart. De jas kan aan de onderkant worden geopend met ritssluitingen, handig voor op de fiets. 

Longline unisex regenjas met capuchon, Maium, De Bijenkorf, €149
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post