3 modellen jeans die we deze herfst gaan dragen

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 door ELLE Partner
3 modellen jeans die we deze herfst gaan dragen © Shutterstock

In de zomer dragen we vaker linnen of andere luchtige broeken, maar nu de herfst weer voor de deur staat grijpen we weer naar onze oude vertrouwde jeans. De jeans bestaat zo ongeveer in alle denkbare modellen, skinny, stretch, recht, wijd, baggy of boyfriend, en iedereen heeft wel een voorkeur als het om een jeans gaat. In het najaar van 2023 zullen sommige modellen meer in het straatbeeld te zien zijn dan anderen. We zetten daarom op een rijtje welke modellen hot zijn. 

Welke modellen jeans zijn in, en welke draag je beter niet?

Je kan natuurlijk gewoon jouw favoriete jeans weer uit de kast halen. Je gaat er nooit echt iets mis mee doen. Dit jaar zijn de sleutelwoorden voor de jeansmode echter chique en comfortabel. Scheuren in je jeans of erg strak omsluitende skinny modellen zullen veel minder populair zijn, we gaan voor comfort met rechte, wijde en flare modellen. Die zitten gewoon zo goed. Een alternatief voor de skinny jeans is de kortere (8/7) rechte jeansbroek. Een hoge taille is ook in. 

De flare jeans, de wijde jeans en het rechte, korte model

Sommige modes komen om de zoveel jaar weer helemaal terug om vervolgens weer een tijdje vergeten te worden, zo ook de flare jeans, de wijd uitlopende jeansbroek die bekendheid kreeg in de jaren 60 door de hippiebeweging. De flare is momenteel weer trendy! De lengte is echter beperkter dan bij de hippie versie en ook de wijdte van de flare is smaller, voor meer comfort en functionaliteit. De flare jeans, ook wel bootcut genoemd, is, zoals die naam al aangeeft, prima te combineren met laarzen. 

De palazzobroek is in de zomer niet meer weg te denken. Dit is een broek met wijde pijpen, meestal van luchtige stof en dus ideaal voor op warmere dagen. De wijde jeans is de jeansvariant van de palazzobroek en past prima bij het sleutelwoord comfortabel. Deze broek is daarom niet minder chique. Geen strakzittende broek meer, maar een lekker wijd model. 

Onze selectie jeans voor het najaar van 2023

We hebben een leuke selectie gemaakt van de jeansbroeken die dit jaar in zijn.

Eva high waist flared jeans met medium wassing, Fabienne Chapot

Een hoge taille voor deze goed afkledende flare jeans met vrij donkere kleur en lange, wijd uitlopende pijpen (maar ook weer niet té wijd). Deze broek is chic en comfortabel, en combineert heel leuk met een hakje, maar kan ook prima met sneakers. 

Eva high waist flared jeans met medium wassing, Fabienne Chapot
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Flared mid-rise jeans, Fiona

Deze flare jeans met middelhoge taille is verkrijgbaar in vier kleuren. Naast het traditionele blauw, in medium of donker, is hij er ook in het zwart of in ecru. Hij bestaat eveneens in grote maten, tot en met maat 54.

Flared mid-rise jeans, Fiona
© Mango

SHOP HIER

Wideleg jeans met bandplooien, Arlet

De palazzobroek in denim versie! Deze wijde jeans is verkrijgbaar in blauw en in zwart en heeft plooien in de middelhoge taille. 

Wideleg jeans met bandplooien, Arlet
© Mango

SHOP HIER

Wideleg jeans met sierstiksels, Laila

Een heel ander model wijde jeans, in het donkerblauw met sierstiksels over de gehele lengte. De kleur en het model voldoen prima aan onze wens voor chique en comfortabele kleding. Deze broek bestaat eveneens in grote maten, tot en met maat 54.

Wideleg jeans met sierstiksels, Laila
© Mango

SHOP HIER

Evan mid waist cropped jeans met stretch, BA&SH

Deze straight fit, ingekorte jeans komt tot iets boven de enkels, het is een 7/8ste model. De jeansbroek is verkrijgbaar in blauw of zwart. 

Evan mid waist cropped jeans met stretch, BA&SH
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Slim Crop jeans, Claudia

Deze slim-fit jeans met hoge taille heeft het zogenaamde crop model, ingekort tot 7/8ste. De spijkerbroek is verkrijgbaar in het wit, zwart en blauw. Hij bestaat eveneens in grote maten, tot en met maat 54.

Slim Crop jeans, Claudia
© Mango

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post