Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor september 2023

Geüpdatet op 28 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor september 2023

Wat brengt september voor jou? Een volle maan in Ram, een levendig Maagdseizoen en Mercurius in Retrograde... Ontdek jouw maandhoroscoop voor september 2023.

Alsjeblieft, jouw horoscoop voor september 2023.

Belangrijke gebeurtenissen in september 2023

Zon in Maagd - tot 22 september

De nadruk ligt op de praktische Maagd-energie aan het begin van de maand. Voor alle tekens is dit een tijd van organisatie, efficiëntie en toewijding. Het dagelijks leven krijgt prioriteit, waardoor het een ideaal moment is om routines te heroverwegen en je te focussen op gezondheid en welzijn.

Jupiter gaat Retrograde in Stier - 4 september

Met Jupiter in retrograde in het standvastige teken Stier kunnen alle tekens uitdagingen verwachten op het gebied van groei en uitbreiding, vooral in materiële zaken. Maar let op, deze periode kan ook een tijd zijn van heroverweging van wat werkelijk waarde heeft en van het leggen van solide funderingen voor toekomstige groei op verschillende vlakken.

Einde Venus Retrograde in Leeuw - 4 september

Als de planeet van de liefde, Venus, haar Retrograde beweging in het expressieve teken Leeuw beëindigt, kunnen alle tekens een helderder inzicht verwachten in zowel hun romantische als creatieve verlangens. Het is een moment van vernieuwde waardering voor passie, plezier en persoonlijke expressie.

Nieuwe Maan in Maagd - 14 september

Deze Nieuwe Maan nodigt alle tekens uit om nieuwe intenties te zetten, vooral rond de thema's van gezondheid, dienstbaarheid en dagelijkse routines. Het is een uitstekende gelegenheid om doelen te formuleren die je dagelijkse leven verbeteren en om te reflecteren op manieren om efficiëntie en welzijn te vergroten.

Einde Mercurius Retrograde in Maagd - 15 september

Terwijl Mercurius retrograde eindigt in Maagd, wordt helderheid hersteld op gebieden van communicatie, denken en analyse. Dit is een uitstekend moment voor alle tekens om informatie te heroverwegen, plannen te maken en belangrijke beslissingen te nemen met vernieuwd inzicht.

Weegschaalschaalseizoen - 23 september

Als de Zon het harmonieuze teken van Weegschaal binnentreedt, verschuift de focus naar relaties, balans en esthetiek. Het is een tijd waarin je wordt aangemoedigd om samenwerking te zoeken, evenwicht te vinden in het leven en schoonheid te waarderen in alle vormen.

Volle Maan in Ram - 29 september

Deze Volle Maan licht op de Ram-Weegschaal as en stelt vragen over het evenwicht tussen individuele behoeften en die van anderen. Alle tekens worden aangemoedigd om te reflecteren op persoonlijke autonomie versus samenwerking en te zoeken naar manieren om hun verlangens te vervullen terwijl ze ook waardevolle relaties onderhouden.

Ram: 19 maart tot 20 april

Algemeen: De invloed van de Volle Maan aan het einde van september in jouw teken zal je energieniveau en passie verhogen. September brengt een periode van zelfreflectie, Ram. Hoe verhoud je je tot anderen en hoe kun je een evenwicht vinden tussen jouw behoeften en die van hen?

Liefde: Venus Retrograde in Leeuw die eindigt op 4 september kan een verleden liefde opnieuw naar voren brengen. Hoe voel je je daarbij? Deze maand biedt kansen voor een hernieuwd contact of zelfs een nieuwe romance met iemand die je verrassend bekend voorkomt. In een relatie? Deze maand voel je de behoefte aan compromissen binnen je relatie. Hoewel de Volle Maan je kan aansporen om sterk je eigen wil door te drijven, is het van essentieel belang dat je luistert naar de behoeften van je partner.

Professioneel: Met Mars in Weegschaal ligt de focus op samenwerking. Het is de perfecte tijd om partnerschappen te smeden of te verbeteren. Freelancers kunnen nieuwe kansen vinden door samen te werken met anderen. Bereid je voor op de start van het nieuwe schooljaar door je netwerk opnieuw te evalueren.

Financieel: Hoewel Jupiter retrograde in Stier een vertraging kan betekenen in financiële groei, biedt het ook een kans om te herzien waar je waarde aan hecht. Besteed aandacht aan je uitgaven en overweeg investeringen voor de lange termijn.

Conclusie: Deze maand is een periode van balans, Ram. Terwijl je natuurlijke neiging kan zijn om vooruit te stormen, nodigt september je uit om te reflecteren, te heroverwegen en een evenwicht te vinden, zowel in persoonlijke als professionele relaties.

Geluksdag: 29 september

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: Met zowel Jupiter als Uranus retrograde in jouw teken, Stier, zal september een maand zijn vol introspectie. Er kan enige onrust zijn, maar het is ook een kans om oude patronen te doorbreken.

Liefde: Single? De energie van de Nieuwe Maan in Maagd kan je inspireren om je liefdesleven met een frisse, analytische blik te bekijken. Welke patronen herken je? Misschien ontmoet je iemand waarbij je je intellectuele kant kunt delen. In een Relatie? Deze maand zal de focus liggen op diepe communicatie met je partner. Wat hebben jullie samen geleerd en hoe kunnen jullie deze inzichten gebruiken om je relatie te versterken?

Professioneel: Als aardeteken kan de Nieuwe Maan in Maagd je aansporen om nieuwe professionele doelen te stellen. Er kunnen kansen liggen in de details, dus wees niet bang om diep te graven en kritische vragen te stellen. Is er een project waar je al een tijdje over nadenkt? Nu is het moment om te starten.

Financieel: Met Jupiter retrograde in jouw teken is het een tijd om financiële kansen te herzien en wellicht nieuwe bronnen van inkomsten te ontdekken. Overweeg je geldzaken grondig, misschien is het tijd voor een nieuwe strategie?

Conclusie: September vraagt om introspectie, Stier. Kijk naar binnen, heroverweeg je waarden en wees bereid om te groeien. De sterren suggereren dat verandering in de lucht hangt, maar met jouw standvastige aard kun je alles aan wat op je pad komt.

Geluksdag: 4 september

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: Mercurius, jouw heersende planeet, staat retrograde in Maagd tot de 15e. Dit kan leiden tot enige verwarring, maar ook tot diepere inzichten, Tweelingen. Waar wil je meer duidelijkheid over?

Liefde: Het einde van Venus in retrograde in Leeuw kan voor singles oude wonden openen, maar ook kansen voor genezing brengen. Is er een les die je uit het verleden kunt leren? Een onverwachte ontmoeting kan het antwoord zijn dat je zoekt. In een relatie? Terwijl Mercurius retrograde loopt (tot het midden van de maand), is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner. Welke gezamenlijke doelen hebben jullie? Misschien is het tijd om samen een nieuw avontuur te plannen.

Professioneel: De Nieuwe Maan in Maagd op 14 september moedigt je aan om je werkprocessen te verfijnen. Hoe kun je efficiënter en productiever zijn? Misschien is er een cursus of training die je kan helpen je vaardigheden te verbeteren.

Financieel: September kan wat financiële uitdagingen met zich meebrengen. Toch kan een verrassende kans zich aandienen, vooral rond de tijd van de Volle Maan in Ram op 29 september. Ben je klaar om risico's te nemen?

Conclusie: Tweelingen, september is een maand van zelfontdekking. Hoewel er uitdagingen kunnen zijn, biedt de kosmos je ook talloze kansen voor groei en vernieuwing.

Geluksdag: 23 september

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Als waterteken voel je de subtiele energieën diep, Kreeft. De maand september daagt je uit om je comfortzone te verlaten en nieuwe paden te verkennen.

Liefde: Gebruik de energie van de Nieuwe Maan in Maagd om duidelijk te zijn over wat je zoekt in een partner. Wat zijn je niet-onderhandelbare punten? Deze maand kun je iemand ontmoeten die je visie op liefde verandert. In een relatie? Met de verschuivende energieën deze maand is het essentieel om te zorgen voor de fundering van je relatie. Hoe kunnen jullie samen groeien en dieper verbinden?

Professioneel: Mercurius in retrotrade kan nog tot 15 september wat communicatie-uitdagingen met zich meebrengen op de werkvloer. Probeer geduldig te zijn en zorg voor duidelijke standpunten. Voor freelancers is het wellicht de tijd om bestaande projecten te herzien en te verbeteren.

Financieel: De invloed van Jupiter retrograde in Stier kan je aansporen om te kijken naar langetermijninvesteringen. Waar kun je je geld laten groeien voor de toekomst?

Conclusie: Kreeft, september is een maand vol uitdagingen maar ook kansen. Het is tijd om te groeien, te leren en je horizon te verbreden.

Geluksdag: 14 september

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: Leeuw, de energie van september brengt een mix van zelfexpressie en introspectie. Dit is jouw kans om je innerlijke kracht te tonen en je complexe zelf te verkennen.

Liefde: De nasleep van Venus in retrograde in jouw teken kan oude liefdes of misgelopen kansen opnieuw naar boven brengen. Zie dit als een kans om oude wonden te helen en ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. In een relatie? Verbinding en begrip zijn de sleutelwoorden voor jou deze maand. Sta open voor de gevoelens van je partner en zoek samen naar manieren om je band te verdiepen.

Professioneel: Dit is een goede maand om je carrièredoelen opnieuw te evalueren. Wat wil je bereiken en hoe plan je daar te komen? Een onverwachte samenwerking of partnerschap kan je vooruit helpen.

Financieel: Met Jupiter in retrograde in Stier, kijk je best naar manieren om je financiële strategie te verfijnen. Dit is een goede tijd om te investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling.

Conclusie: September vraagt je om zowel krachtig als kwetsbaar te zijn, Leeuw. Het is een maand van zelfontdekking en persoonlijke groei.

Geluksdag: 5 september

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: Als hét teken dat centraal staat in september, bevind je je in een krachtige positie, Maagd. Dit is jouw seizoen om te schitteren en jezelf opnieuw uit te vinden.

Liefde: Singles: De Nieuwe Maan op 14 september in jouw teken benadrukt een nieuw begin. Dit is de perfecte tijd om oude emotionele bagage los te laten en open te staan voor nieuwe romantische avonturen. In een relatie: Deze maand draait alles om balans. Zorg ervoor dat je zowel je eigen behoeften als die van je partner in evenwicht houdt.

Professioneel: Met Mercurius retrograde in jouw teken (nog tot 15 september) kan er enige verwarring zijn, maar het biedt ook kansen om dingen anders te benaderen. Wees flexibel en sta open voor nieuwe manieren van denken.

Financieel: Stabiliteit is de sleutel. Kijk naar manieren om je financiën te consolideren en te plannen voor de toekomst.

Conclusie: Maagd, september is jouw maand. Met de juiste balans van actie en reflectie kun je grootse dingen bereiken.

Geluksdag: 16 september

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: De zonnige energie van september schijnt in jouw teken, Weegschaal. Zeker wanneer de zon verschuift van Maagd naar Weegschaaal op 23 september. Dit is een tijd van vernieuwing en zelfontdekking.

Liefde: De invloed van Venus brengt liefde en romantiek in je leven. Dit is een ideale periode om te daten en nieuwe mensen te ontmoeten. In een relatie? Samenwerking en wederzijds begrip staan centraal. Zoek manieren om je relatie te verdiepen en je verbinding te versterken.

Professioneel: Samenwerking is de sleutel. Kijk naar mogelijkheden om partnerschappen te vormen of bestaande relaties te verbeteren.

Financieel: Dit is een goede maand om te investeren in jezelf. Of het nu gaat om een cursus, een workshop of een nieuw project, kijk naar manieren om je potentieel te maximaliseren.

Conclusie: Weegschaal, september is een tijd van evenwicht en harmonie. Zoek naar manieren om je leven in balans te brengen en geniet van de schoonheid om je heen.

Geluksdag: 25 september

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: Diepe introspectie wacht op je, Schorpioen. Terwijl de energie van september anderen misschien naar buiten trekken, word jij deze maand uitgenodigd om naar binnen te duiken.

Liefde: Als je met iemand aan het daten bent, kunnen er geheimen kunnen aan het licht komen, maar dit biedt ook kansen voor genezing en groei. Wees open en eerlijk over je gevoelens. In een relatie? Dit is een periode van diepe emotionele connectie. Duik in de diepten met je partner en ontdek de schatten die daar verborgen liggen.

Professioneel: Je intuïtieve vermogens zijn deze maand sterk. Gebruik deze gave om kansen op je werk te identificeren en te grijpen.

Financieel: Doe onderzoek en wees voorbereid. Dit is een tijd om je financiën goed in de gaten te houden en slimme investeringskeuzes te maken.

Conclusie: Schorpioen, september is een tijd van diepte en transformatie. Durf te duiken en je zult beloond worden met rijke inzichten en groei.

Geluksdag: 27 september

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Algemeen: Jouw heersende planeet, Jupiter, gaat begin september Retrograde in het aardeteken Stier. Hierdoor kun je een periode van introspectie en reflectie ervaren op het gebied van je waarden en materiële bezittingen. De Nieuwe Maan in Maagd op 14 september kan je motiveren om nieuwe routines te ontwikkelen.

Liefde: Venus Retrograde in Leeuw eindigt op 4 september, wat je speelse en passievolle kant bevordert. Verwacht een verrassende wending in je liefdesleven. In een relatie? De Volle Maan in Ram op 29 september belicht de as van relaties en zelfexpressie voor jou. Communiceer openlijk over je behoeften in de relatie.

Professioneel: Mercurius, die Retrograde is tot 15 september, vraagt je om voorzichtig te zijn in je professionele communicatie. Misverstanden zijn mogelijk, dus duidelijkheid is de sleutel.

Financieel: Met Mars in Weegschaal kan het een tijd zijn waarin samenwerking op financieel gebied belangrijk is. Overweeg zakelijke partnerschappen of investeringen grondig alvorens je de stap zet.

Conclusie: Boogschutter, september is een maand vol reflectie en aanpassing. Sta open voor nieuwe inzichten en mogelijkheden, zowel in je persoonlijke als professionele leven.

Geluksdag: 17 september

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: De aanwezigheid van de Zon in Maagd aan het begin van de maand benadrukt het gebied van je leven dat te maken heeft met grotere netwerken en vriendschappen. Terwijl de Zon naar Weegschaal verschuift op 23 september, komt de focus meer op je innerlijke dromen en spiritualiteit te liggen.

Liefde: De Nieuwe Maan in Maagd op 14 september kan nieuwe sociale kringen openen, waar je interessante potentiële partners en/of vrienden kunt ontmoeten. In een relatie? Met de Volle Maan in Ram op 29 september wordt de emotionele band met je partner versterkt. Neem de tijd om te reflecteren op jullie gezamenlijke doelen.

Professioneel: Hoewel Mercurius Retrograde is tot 15 september, biedt zijn positie in Maagd je de kans om nauwkeurig te werk te gaan en je werk te verfijnen.

Financieel: Uranus blijft Retrograde in het aardeteken Stier, wat je kan aanmoedigen om onconventionele investeringsmethoden of bronnen van inkomsten te overwegen.

Conclusie: Voor Steenbokken betekent september zowel groei op persoonlijk als professioneel vlak. Omarm de veranderingen en blijf jezelf heroriënteren op je kernwaarden.

Geluksdag: 3 september

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: Als luchtteken voel je de verschuiving van Mercurius Retrograde in Maagd tot de 15e intens. Dit bevordert diepere gesprekken en reflectie, Waterman. De Nieuwe Maan op de 14 september stimuleert je om nieuwe connecties en netwerken te vormen.

Liefde: De energie van de Nieuwe Maan moedigt je aan in de tweede helft van de maand om je hart te openen voor diepgaande gesprekken. Toevallige ontmoetingen kunnen meer betekenis hebben dan je denkt. In een relatie? Gebruik deze periode om oude misverstanden op te helderen en je verbinding te versterken.

Professioneel: Dankzij Mars in Weegschaal voel je je aangemoedigd om samenwerkingsverbanden aan te gaan en te netwerken. De energie van de Nieuwe Maan op de 14e kan je ook een nieuwe professionele kans bieden.

Financieel: Terwijl Uranus Retrograde in Stier je ertoe kan aanzetten om vernieuwende financiële strategieën te overwegen, is het ook belangrijk om geaard te blijven en impulsieve beslissingen te vermijden. Akkoord, je mag jezelf verwennen af en toe, maar denk ook op lange termijn.

Conclusie: Waterman, september is een maand van diepgaande connecties, communicatie en samenwerking. Navigeer met zorg en gebruik de kosmische energieën om je doelen na te streven.

Geluksdag: 16 september

 

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: Vissen, de invloed van de Volle Maan in Ram op de 29e raakt aan je diepste emoties en verlangens. Dit wordt een tijd van introspectie en misschien wat onrust.

Liefde: Sta open voor de lessen die elke nieuwe ontmoeting je geeft, ook al leidt het tot niets serieus. Als je in een relatie bent, is dit een tijd om je vriendschappelijke band te verdiepen. Gebruik de Volle Maan op 29 september om al je verlangens uit te spreken en wees open over je gevoelens.

Professioneel: Mercurius Retrograde tot de 15e kan wat verwarring zaaien op de werkplek. Dubbelcheck communicatie en wees geduldig met collega's. De tweede helft van de maand zal je creativiteit boosten en moedigt je aan om meer de leiding te nemen.

Financieel: Met Jupiter, de medeheerser van jouw teken, nog steeds in zijn schaduwperiode na de recente retrograde, is het een goed moment om je financiële overzichten en budgetten te heroverwegen.

Conclusie: verwacht je aan een maand van introspectie, emotionele diepte en spirituele groei. Maak gebruik van de kosmische energieën om zowel je persoonlijke als financiële doelen te verfijnen.

Geluksdag: 30 september