Onze selectie bodymists om deze zomer lekker te ruiken

Gepubliceerd op 27 juli 2023 door ELLE Partner
Onze selectie bodymists om deze zomer lekker te ruiken © Shutterstock

Parfum dragen in de zon kan ongewenste reacties opleveren, zoals pigmentvlekken of zonnebrand. Het kan ook dat je niet van sterke geuren houdt in de zon, omdat deze voor hoofdpijn zorgen of omdat je je gewoon niet lekker voelt. Een nevel of bodymist is dan de perfecte oplossing om toch een heerlijk en zacht geurtje op je huid te hebben. Geurmist bestaat zowel voor op het lichaam als voor in het haar. We hebben drie nevels voor je uitgezocht zodat jij heerlijk ruikt deze zomer, en dat zonder risico’s. 

Wat is het verschil tussen een geurmist en een parfum?

Het verschil tussen een bodymist en jouw favoriete parfum zit in de concentratie. De hoeveelheid parfumconcentraat in een geurmist is veel lager dan in parfum. De geur is een stuk minder overheersend. Een geurnevel is daarom veel lichter om te dragen. Je kan hem dan ook over het hele lichaam sprayen en in het haar, zodat er een heerlijke, lichte geur om je heen hangt. Het alcoholpercentage van parfummist is ook veel lager dan dat van parfum, waardoor je reacties zoals zonnebrand en pigmentvlekken voorkomt. Een leuke bijkomstigheid is dat bodymist, door de lagere concentratie parfum, ook nog eens goedkoper is dan Eau de parfum of Eau de toilette. Er zit vaak glycerine in bodymist. Plantaardige glycerine is een middel dat de essentiële oliën of parfum helpt mengen met het water. Glycerine is niet schadelijk voor de huid. Het is een plantaardig ingrediënt dat afkomstig is van planten en dat veilig kan worden gebruikt, ook als je een gevoelige huid hebt of zwanger bent. 

Onze selectie haar- en bodymist voor een frisse geur deze zomer :

Bodymist, Cheirosa 62 mist, Sol de Janeiro, 90 ml, €22,50

Een heerlijke bodymist van Sol de Janeiro. Dit zomerse merk maakt zonnige producten voor elk lichaam. Sol de Janeiro viert het leven en laat elk lichaam stralen, weer of geen weer.

De bodymist Cheirosa is een exotische en sensuele geur, een beetje waar je aan denkt bij de naam van het merk. Cheirosa is de Braziliaanse term voor ‘ongelooflijk lekker ruiken’ en is ook een Braziliaans beautygeheim. In deze bodymist ruik je eerst amandel en pistache, en dan ontdek je jasmijn en heliotroop. De laatste geurtoetsen staan in het teken van warm sandelhout, met een subtiele hint van vanille en zoute karamel.

Bodymist, Cheirosa 62 mist, Sol de Janeiro
© ApriL

SHOP HIER

Bodymist, Gabrielle, Chanel, 40 ml, €64,50

Deze bodymist van het bekende merk Chanel is speciaal bedoeld om het haar heerlijk te laten ruiken. Gabrielle Chanel is een bloemig parfum, en de bodymist voor het haar heeft een formule die het haar gladder, zachter en glanzender maakt. De bloemen uit de geur zijn exotische en intense jasmijn, ylang-ylang met stralende fruitige toetsen, frisse en sprankelende oranjebloesem en romige en intens vrouwelijke tuberoos uit Grasse, de parfumstad bij uitstek. 

Bodymist, Gabrielle, Chanel
© ApriL

SHOP HIER

Bodymist, Narciso, Rodriguez, 30 ml, €42,50

De geur van de luchtige bodymist Narciso is te bestempelen als hout-, bloem- en muskusachtig. Deze elegante bodymist is bedoeld om het haar heerlijk te laten geuren. 

Met bodymist voor op het haar of op het lichaam ruik je de hele zomer heerlijk, zonder het risico op lelijke pigmentvlekken of hoofdpijn. Gewoon een heerlijke, lichte en verfrissende geur die om je heen hangt, leuk toch? 

Bodymist, Narciso, Rodriguez
© ApriL

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post