5 natuurlijke Braziliaanse schoonheidstips

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 natuurlijke Braziliaanse schoonheidstips

BraziliëBeautyWe zouden haast vergeten dat Brazilië meer te bieden heeft dan enkel voetbal. Braziliaanse vrouwen staan erom bekend uitzonderlijk mooi te zijn. Ontdek hier hun schoonheidsgeheimen: 

1/

Acai1

Het Braziliaanse Schoonheidsbesje: de Açaí bes

De açaí bes is een kleine, donkerblauwe tot paarse vrucht uit het Amazoneregenwoud in Brazilië. Dit kleine besje bevat de hoogste concentratie antioxidanten ooit. Het zit boordevol aminozuren, vezels, calcium, magnesium, kalium, vitamines en essentiële vetzuren. Dit zorgt voor veel gunstige effecten zoals gewichtsafname, versterking van het immuunsysteem, cholesterolverlaging, verbetering van de seksuele prestaties, verlichting van gewrichtspijn en een verbeterde spijsvertering. Maar bovenal zou dit besje goed zijn voor het bekomen van een prachtige huid. Brazilianen eten açaí bessen daarom ook al eeuwenlang om huidaandoeningen zoals eczeem te behandelen.

Geen wonder dus dat Braziliaans vrouwen met regelmaat Açaí bes smoothies drinken! We geven je alvast een heerlijk recept mee voor een Açaí-bes smoothie:
100gr Açaíbessen
1/4 uitgeperste Limoen
2dl Amandelmelk of Kokosmelk
1 theelepel honing
3 eetlepels havermout

DSC_0351-1024x1019

2/

wortelsap-maken

Het Braziliaanse tanning geheim: wortelsap

Heb je je altijd al afgevraagd hoe Braziliaanse vrouwen aan hun prachtige teint raken? Vooral door het gunstige klimaat én daarnaast het drinken van rauw onbewerkt wortelsap. Wortelen bevatten veel bètacaroteen. Deze stof helpt je huid vlugger bruin te worden, geeft het een natuurlijke glans en berschemt je huid tegen vroegtijdig ouder worden.Twee sapjes per week geven reeds resultaat!

3/

Er-is-nu-bewezen-dat-rode-bietensap-op-de-juiste-manier-gebruikt-een-natuurlijk-wondermiddel-is-voor-wie-zijn-uithouding-wil-verbeteren-11

Het Braziliaanse geheim voor een glanzende huid: rode bietensap

Rode bietensap zorgt voor een mooie glanzende egale huid. De bieten zitten namelijk vol met vitale voedingstoffen vitamine A, B1, B2, B6 en C, calcium, natrium, magnesium en fosfor. Ze bevatten ook ijzer en foliumzuur en het anti-oxidant betaïne. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en onze huidcellen gezonder worden. Je huid wordt als het ware van binnenuit geheeld. Ook wondjes, infecties, littekens en acne gaan beter genezen wanneer je rode bietensap drinkt. Rode bieten zouden ook ons uithoudingsvermogen en conditie stimuleren. Daarom staat dit drankje ook op het menu van vele sporters.

4/

port-Brazil-Beach-Ipanema-20-5--600x400

De Braziliaanse scrub: de zand scrub

Wie zegt Brazilië, zegt Copacabana! Braziliaanse vrouwen gebruiken tijdens het zonnen het zand als natuurlijke scrub. Ze wrijven hun volledige lichaam ermee in, wat hun huid zacht houdt en cellulite vermindert. De dode huidcellen worden door het zand verwijdert en je huid oogt stralend! Je herhaalt dit best wekelijks voor een mooi blijvend resultaat.

5/

babassu

Het Braziliaanse wonderolie: Babassu olie

Babassu olie is één van de oudste schoonheidsgeheimen van Brazilië. De olie is afkomstig van de babassupalm die vooral in Brazilië voorkomt. Babassu olie is een heldere tot heldergele olie die bijzonder gewaardeerd wordt om zijn huidverzorgende eigenschappen. Qua samenstelling lijkt deze olie veel op kokosolie. Beide hebben ze een hoog gehalte myristin- en laurinzuur wat ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Babassu olie word vooral gebruikt voor zowel vette als gevoelige droge huid, beschadigde huid en eczeem. Maar ook voor droog haar en gespleten punten.

6/

43671033897933775721AmazingHealthBenefitsofCoconutOil-2

De Braziliaanse klassieker: Kokosnoot olie

Kokosnoot olie werd voor het eerste gebruikt in Brazilië rond 1550. De olie kent vele toepassingen. Je kan kokosolie gebruiken als body lotion, als make-up remover, haarconditioner, massage olie, deodorant, scheerolie, gezichtsmasker, lippenbalsem, natuurlijke zonnecreme, handcreme, als een middeltje tegen eelt... Het verbetert de bloedcirculatie, helpt tegen uitdroging en zou zelf rimpels verminderen. Een wonderolie dus!

(stagiaire Jolien Van Puyvelde)