De bermuda is dé trend voor zomer 2023 – zo combineer je hem

Geüpdatet op 26 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
De bermuda is dé trend voor zomer 2023 – zo combineer je hem Launchmetrics Spotlight

Lang genoeg om comfortabel te zitten, en toch kort genoeg om verfrissing te bieden. Een bermuda is hét item dat jij deze zomer in je kast wil hebben.

Als een bermuda je vooral doet denken aan de veel te kleurrijke - stiekem heel foute - manier waarop je hem als kind combineerde, komt daar nu verandering in. Deze broeken zijn wel degelijk leuk en zelfs classy te combineren. Met de juiste accessoires is dit het perfecte basisstuk voor een old money look.

Hoe combineer je een bermuda?

Casual met een graphic T-shirt

Dit is een van de meest comfortabele manieren om een bermuda te dragen. Combineer een jeansshort met je favoriete graphic T- shirt en je bent klaar voor een dagje shoppen, terrasjes doen of een ontspannende zomerwandeling.

Old money look

Het leuke aan een bermuda is dat hij voor bijna elke gelegenheid geschikt is. Wil je hem aan naar kantoor of wil je er gewoon iets gesofisticeerder uitzien, kies dan voor een beige exemplaar. Combineer de short met simpele, zwarte accessoires voor een old money look.

Bermuda met een blazer

Ben je op zoek naar een outfit die tussen casual en classy valt? Maak je outfit dan compleet met een blazer. Kies voor een paar leuke juwelen voor een eerder classy outfit of maak het meer casual met een pet en toffe sneakers.

Laagjes voor wisselend weer

Een sunset dinner gepland? Vanaf het moment dat de zon ondergaat kan het opeens snel afkoelen. Wees voorbereid en neem een linnen hemdje mee. Zo ben je niet te warm gekleed wanneer de zon nog schijnt, maar heb je het ook niet te koud wanneer de temperatuur opeens daalt.

Comfy van joggingstof

Een bermuda in joggingstof is het ideale item voor een comfy outfit op warme dagen. Voeg hier een gemakkelijke top aan toe en een sweater die bij je bermuda past en je bent klaar voor een ontspannen dagje bingewatchen.

Bermuda suit

Wanneer de thermometer roodgloeiend staat, maar jij toch op kantoor moet verschijnen, is een bermuda suit de ideale outfit-oplossing. Dit pak bestaat uit een bermuda met bijhorende blazer. Omdat deze short relatief lang is in vergelijking met andere korte broeken, is hij ook geschikt voor formele gelegenheden.

Leren bermudabroek

Mag het allemaal een beetje meer zijn voor jou? Ga dan voor een opvallende, leren short en maak de outfit helemaal af met een kleurrijke top. Dankzij deze outfit ben jij zeker geen grijze muis deze zomer!