Wacht, wat? Skibrillen worden hét accessoire deze zomer

Geüpdatet op 21 juni 2023 door Marthe De Mooter en Lore Ginneberge
Wacht, wat? Skibrillen worden hét accessoire deze zomer Getty Images

Celebrity’s en fashionista's zijn in de ban van grote skibrillen. Ze dragen ze niet om te skiën, maar als zonnebril.

Voor een fashionable look draag je deze zomer een grote sporty zonnebril of op skibrillen-geïnspireerde monturen. Heel wat grote merken als Louis Vuitton en Prada hebben dan ook skibrillen uitgebracht in hun zomercollectie. Waar komt deze trend vandaan en hoe kan je een skibril combineren met je zomerse look?

Skibril om op te vallen

Een skibril is het ideale accessoire om je te onderscheiden van de menigte. De grote, flashy brillen steken af tegen gewone zonnebrillen. De bril combineren met een fashionable outfit creëert bovendien een futuristisch effect. Omdat de sportbrillen op het eerste gezicht eerder ugly fashion lijken, gaan ze in tegen de mainstream mode. Maar vergis je niet, ze zijn nu onderdeel van de high fashion en tillen je outfits dus naar een hoger niveau. Grote merken, als Prada brengen niet voor niets skibrillen uit in hun zomercollectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)

Sportbrillen al langer in de mode

Die skibril is niet de eerste sportbril die het tot een fashionitem schopt. De voorbije jaren was een wielrennerbril ook al populair. Balenciaga startte de trend en Kim Kardashian zette hem op de kaart. Ook deze zomer zullen we de wielrennerbril blijven zien. Net zoals de skibril geeft hij je een anti-mainstream look, maar door zijn kleinere glazen is hij iets minder opvallend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

Skibril inspiratie

Influencers en celebrity’s zijn al helemaal mee met de trend. Ze dragen een skibril als accessoire op de rode loper of posten er foto’s mee op sociale media. Ook op de catwalk zien we skibrillen regelmatig passeren. Je kan alvast inspiratie halen uit de deze looks.

skibril  sportbril trend zomer
Getty Images
skibril  sportbril trend zomer
Getty Images
skibril  sportbril trend zomer
Getty Images
skibrillen zomer trend
Getty Images