Wie is Stefano Gallici, de nieuwe creatief directeur bij Ann Demeulemeester?

Geüpdatet op 5 juni 2023 door Marie Guerin en Lore Ginneberge
Wie is Stefano Gallici, de nieuwe creatief directeur bij Ann Demeulemeester? Ann Demeulemeester

De in Italië geboren ontwerper Stefano Gallici neemt het stokje over van Ludovic de Saint Sernin (na één seizoen!) bij Ann Demeulemeester. Wat moet je weten over Gallici?

Al bekend bij Ann Demeulemeester

Het Belgische modehuis Ann Demeulemeester heeft de aanstelling van Stefano Gallici als creatief directeur aangekondigd. Hij neemt het stokje over van Ludovic de Saint Sernin, die in mei 2022 werd aangesteld, maar wiens eerste en enige seizoen een groot succes was.

Stefano Gallici
Launchmetrics

Stefano Gallici (27), die mode en kunst studeerde aan de UIAV in Venetië, werkte sinds 2020 in de studio van het Belgische modehuis.

Claudio Antonioli, CEO van Ann Demeulemeester: "Stefano heeft onmiddellijk blijk gegeven van grote creativiteit en een duidelijke visie voor Ann Demeulemeester. Hij vertegenwoordigt het DNA van het merk met het oog op de toekomst".

We ontdekken dat Stefano zijn carrière begon in Antwerpen. Nadat hij voor de Antonioli Group had gewerkt, deed hij ervaring op voordat hij in 2020 bij het prestigieuze Belgische modehuis kwam werken, toen het merk door de groep werd overgenomen.

Zijn eerste collectie en zijn eerste show als creatief directeur worden op 30 september in Parijs onthuld. We kunnen niet wachten om te zien wat hij voor het huis en haar modeminnend publiek in petto heeft.