Ik testte een Boudoirshoot om mijn zelfvertrouwen een boost te geven

Geüpdatet op 4 april 2023 door Noemi Dell'aira en ELLE België
Ik testte een Boudoirshoot om mijn zelfvertrouwen een boost te geven © Boudoir by Steve

Jezelf accepteren zoals je bent is makkelijker gezegd dan gedaan! Ik kreeg de kans om een Boudoir shoot mee te maken met fotograaf Steve Hubert, beter bekend onder het pseudoniem Boudoir by Steve. Het doel van zo een shoot is om je lichaam terug te omarmen, met al haar kwaliteiten en gebreken.

Op een blauwe maandag stelde een collega me een experiment voor waarvan ik nooit gedacht had dat ik het zou doen. Vanaf het moment dat ze me vertelde over het concept van een Boudoirshoot, was ik overtuigd. Dat is echt iets voor mij. Ik weet niet waarom, maar ik hou ervan om mezelf in spannende situaties te brengen en uit mijn comfortzone te stappen. Boudoirfotografie is een moment nemen om je lichaam te vieren en de, soms harde, kijk op jezelf te veranderen. Uitdaging aanvaard!

boudoir fotoshoot
© Boudoir by Steve

Wat is boudoirfotografie?

"Het gaat erom dat je jezelf toestaat om van je lichaam te houden en het te vieren in plaats van het te bekritiseren en jezelf steeds te vergelijken met het beeld van de zogezegde perfecte vrouw. Het gaat over het accepteren van je vorm en je imperfecties. Het is de bedoeling dat je jezelf op een andere manier ziet. Veel vrouwen kijken op een negatieve manier naar zichzelf in de spiegel en herontdekken zichzelf als een mooie en sensuele vrouw op de foto", legt fotograaf Steve Hubert uit.

Het fotografiegenre "Boudoir", dat al bekend was in de Verenigde Staten, was een echte ontdekking voor Steve. Hij kwam er voor het eerst mee in aanraking toen een klant hem benaderde voor een meer sensuele sessie. De beelden onthulden in plaats van de zakenvrouw of moeder die ze was, een vrouw die in harmonie was met haar vrouwelijkheid. "Haar reactie was zo ontroerend dat ik besloot me te specialiseren in dit soort fotografie. Ik wil dit gevoel bij zo veel mogelijk vrouwen overbrengen, ongeacht hun lichaamstype", zegt hij.

boudoir shoot Steve Hubert
© Boudoir by Steve

Mijn ervaring

Vanaf het moment dat de datum van de shoot was vastgesteld, begon de stress. Hoe zal het zijn? Wat zal ik aantrekken? Zal ik er klaar voor zijn? Een hele reeks vragen spookte door mijn hoofd terwijl ik dag na dag door Steves Instagram-account scrollde. De vrouwen op zijn foto's zijn stuk voor stuk prachtig. Soms kreeg ik spijt van mijn beslissing, twijfelde ik en overviel de angst me om me belachelijk te maken. Ik bracht veel (te veel) tijd door voor mijn spiegel, bekeek mezelf vanuit alle hoeken en testte poses. Nee, het zag er niet hetzelfde uit als Steves andere modellen.

Zoals met al zijn klanten, nam de fotograaf telefonisch contact met me op om het ijs te breken, me te leren kennen, uit te leggen hoe de sessie zou verlopen en vooral om me gerust te stellen. Dit was een cruciale stap waardoor ik me kon ontspannen. Hierdoor kon ik het moment, waar ik bang voor was en waar ik tegelijk toch zo naar uitkeek, verzachten.

Een paar dagen voor de shoot ontving ik van de fotograaf een zeer complete lingeriegids om me te helpen bij het kiezen van mijn outfits. Ik kreeg ook een aantal praktische tips om onaangename verrassingen op de grote dag te voorkomen. Zo zei hij dat ik mijn haar de dag ervoor moest wassen en in de dagen ervoor geen haarmasker mocht gebruiken. Ik mocht niet zonnen en moest losse kleding dragen op weg naar de shoot om ongewenste vlekken op mijn huid te voorkomen.

Eenmaal aangekomen, verwelkomden Steve en zijn visagist me hartelijk en stelden ze me op mijn gemak. De eerste stap was de make-up. Dit was een vrij ontspannen moment dat me de gelegenheid gaf om Steve alles te vragen waar ik mee zat. Dan was het tijd om de outfits te bekijken. We kozen een top drie en Steve briefde me nog een laatste keer. Ik trok mijn eerste outfit aan en dan kon de shoot echt beginnen.

boudoir shoot Steve Hubert
© Boudoir by Steve

Steve gaf me advies en stuurde me perfect aan. Hij vertelde me waar ik mijn handen en voeten moest plaatsen en naar waar ik moest kijken. Als hij me de eerste foto's op de camera liet zien, kon ik nauwelijks geloven dat ik het was. Ik herkende mezelf niet, maar op een goede manier. Wow! Het was de eerste keer dat ik me echt vrouw voelde toen ik mezelf zag.

Ik veranderde verschillende keren van outfit en liet me steeds meer gaan. Hij vroeg ook regelmatig of de verschillende poses me bevielen. De shoot was een constante interactie tussen ons. Als je je niet op je gemak voelt bij een bepaalde pose kan je dat gewoon zeggen. De foto's zijn mooier als ze het resultaat zijn van een ontspannen communicatie.

Een advies: geniet 100% van het moment! Toen de sessie afgelopen was, zeiden we tegen elkaar dat we hadden gewild dat het langer had geduurd.

Zin om zelf een Boudoirshoot te testen?

boudoir shoot Steve Hubert
© Boudoir by Steve

Na een gedwongen onderbreking als gevolg van de coronacrisis is Boudoir by Steve weer helemaal terug om je de sensuele Boudoirervaring te laten beleven. Een sessie kost 399€ en is inclusief make-up, haarstyling, briefing en coaching (regie van poses en houdingen) naast de studio set-up en de shoot zelf. Daarbij komen nog de kosten van de foto's, albums en/of vergrotingen. Deze verschillende formules worden besproken tijdens het telefoongesprek met Steve. Wie een shoot wil boeken vindt alle informatie op boudoirbysteve.com.

Boudoirfotografie in Vlaanderen