Zo style je de virale patchwork jacket

Geüpdatet op 14 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Zo style je de virale patchwork jacket @mariellehaon

Luchtige jasjes met kleurrijke bloemenpatronen, de patchwork jacket is helemaal hot en happening. Maar hoe combineer je zo'n statement piece?

Match kleuren

Bij zo een opvallend item lijken de mogelijkheden eerder beperkt. Toch is er genoeg dat je kan doen om je outfit nog wat extra's te geven. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren van de patronen en laat die terugkomen in je outfit. Is je patchwork jacket roze met blauw? Kies dan zoals hier voor een roze trui en haarclip en combineer dit met een blauwe spijkerbroek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marielle Haon (@mariellehaon)

Comfy met een trainingspak

De tijd dat trainingspakken enkel geschikt waren om op een regenachtige zondag je favoriete Netflixserie te bingen is gelukkig voorbij. Deze outfit is een combinatie van comfy en cute, een echte win-win dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ophélie 🧿 (@opheliepoppie)

Laat het clashen

Waarom kiezen tussen je keurrijke jas en statement handtas als je ze ook kan combineren? Dit is extra leuk wanneer een of meerdere kleuren uit je patchwork jacket terug te zien zijn in je tas.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CASS 🌞 (@cassndras)

Neutrale accessoires

Een opvallend patchwork jacket heeft op zich geen aanvulling meer nodig. Toch kunnen wat extra accessoires nooit kwaad, integendeel zelfs! Kies voor een leuk hoedje, zonnebril en gelakte nagels. Tip: Match je accessoires met andere delen van je outfit. Ga bijvoorbeeld voor een hoedje en schoenen in dezelfde kleur voor meer gesofisticeerde look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audrey 🌞 (@mmequeenb)

More is more

Wil je je look echt naar een hoger niveau tillen? Maak dan van je volledige outfit een eyecatcher door de patronen uit je patchwork jacket te laten terugkomen in de rest van je outfit. Denk aan een flowy maxirok, clutch of een mooi haarlint. Je kan het zo gek niet bedenken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The PDKF Store (@thepdkfstore)