Van kapel tot luxueuze loft: deze bijzondere renovatie wil je zien

Gepubliceerd op 28 maart 2023 door Mandy Kourkouliotis
Van kapel tot luxueuze loft: deze bijzondere renovatie wil je zien

Kijk mee binnen in deze kapel aan de Belgische kust. Dit bijzondere pand met een knalgele voordeur als blikvanger kreeg een prachtige make-over die gezien mag worden. Benieuwd naar de binnenkant? Ontdek het hele interieur hier...

Kapel achter de duinen

Het unieke pand is gelegen op de historische site van het militair hospitaal van Oostende, vlak achter de kustlijn. Omgeven door historische schoonheid met de prachtige gerestaureerde paviljoenen en de groene oase vlak aan de duinen, vormt deze plek een bijzondere harmonie waar wonen, werken en ontspanning centraal staan. In deze omgeving, die sinds 2005 aan het vernieuwen is, werd sterk ingezet op een duurzaam ruimtegebruik waarvan de plantvakken en landschappelijke groenzones het bewijs zijn.

© Sotheby's

Een kunstwerk als voordeur

Een eerste blikvanger van dit unieke pand is ongetwijfeld zijn voordeur aan de hoofdingang, een custom creatie van beeldend kunstenaar Nick Ervinck. Zijn werk toont de perfecte balans tussen oud en nieuw waarbij hij de grenzen tussen design, architectuur en beeldhouwen aftast. Dit buitensculptuur van 6 meter hoog - dat de naam Imagrod kreeg - werd volledig digitaal ontworpen en ambachtelijk vervaardigd uit polyester. De symbiose tussen nieuwe technieken en het oude gebouw zorgt voor een speciaal effect.

© Sotheby's

Een wijds interieur

De gerenoveerde kapel is gigantisch: het heeft een bewoonbare oppervlakte van maar liefst ± 440 vierkante meter en is verdeeld over twee niveau's. Het pand heeft verschillende ruimtes ingericht als een luxeloft. De totale oppervlakte omvat een leefruimte, een ingerichte keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een groot terras. Voor de afwerking van dit stukje unieke vastgoed werden energiezuinige technieken en materialen van topkwaliteit gebruikt. Daarnaast werd het authentieke karakter van de kapel respectvol aangevuld met subtiele moderne toetsen.

© Sotheby's

Zo zien we hier en daar nog enkele originele fresco's tegen de muren en werden de oude bakstenen muren en plafonds met knappe welvingen behouden. Goed voor een prachtige industriële look.

© Sotheby's

De keuken zet die industriële look kracht bij met details van verweerd hout, rekken van doorleefd staal, een AGA fornuis met 7 ovens, een stenen waskom en vintage hanglampen met een verroeste look net zoals de dallen in het plafond. De meubels zijn van Julien Cohen en Omachido.

© Sotheby's

De zitruimte heeft een eigentijdse look met een zwarte strakke wand waarin een open haard,een creatie van RR Interieur uit Knokke-Heist, verwerkt zit. Het is een intieme oase waar je heerlijk kunt relaxen in één van de twee reusachtige, camelkleurige lederen sofa's.

© Sotheby's

Ook de badkamer kreeg dezelfde industriële look. Hier zien we antieke details, afkomstig van de gekende antiquair Paul Degrande, afgewisseld met strakke elementen.

© Sotheby's

Ben je gefascineerd door deze loft-kapel? Via deze link ontdek je meer over dit unieke pand.