Ontwerper Jeremy Scott verlaat Moschino na 10 jaar

Gepubliceerd op 20 maart 2023 door Lore Ginneberge
Ontwerper Jeremy Scott verlaat Moschino na 10 jaar Getty Images

Het Italiaanse luxemerk Moschino heeft aangekondigd dat Jeremy Scott zijn functie als creatief directeur vaarwel zegt.

Jeremy Scott en Moschino: een match made in heaven

Jeremy Scott werd in 2013 aangenomen bij het modehuis. Zijn ontwerpdebuut viel samen met de herfst/wintercollectie van 2014. Onder Scott werd het Italiaanse merk synoniem voor drama en humor, zowel op de catwalks als tijdens grote rode loper-events. "Het bracht discussies op gang over het samengaan van kunst, sociale commentaar en consumentisme", aldus Moschino in een persbericht.

Moschino lente/zomer 2015 - Launchmetrics
Moschino lente/zomer 2015 - Launchmetrics
Moschino lente/zomer 2019 - Launchmetrics
Moschino lente/zomer 2019 - Launchmetrics

Scotts laatste collectie voor Moschino

Tijdens de afgelopen modemaand toonde de designer zijn herfst/wintercollectie voor 2023 op Milan Fashion Week. Het werd een collectie vol punkelementen geïnspireerd op de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí.

jeremy scott moschino
Moschino herfst/winter 2023 - Launchmetrics
Moschino herfst/winter 2023 - Launchmetrics
Moschino herfst/winter 2023 - Launchmetrics

Over zijn vertrek zei de Amerikaanse ontwerper: "De afgelopen 10 jaar bij Moschino waren een prachtig feest van creativiteit en verbeelding. Ik ben zo trots op de erfenis die ik achterlaat. Ik wil Massimo Ferretti bedanken voor de eer om dit iconische huis te leiden. Ik wil ook al mijn fans over de hele wereld bedanken die met mij, mijn collecties en mijn visie hebben gevierd, want zonder jullie zou niets van dit alles mogelijk zijn."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeremy Scott (@jeremyscott)

Jeremy Scott en zijn beroemde fans

Nadat Scott het nieuws via social media deelde, ontving hij een stroom van gelukwensen van fans en grote namen uit de modewereld. Onder meer Olivier Theyskens, Chiara Ferragni en Naomi Campbell reageerden met hartjes en lieve berichten onder de post.

De ontwerper was dan ook graag gezien door heel wat sterren. Onder andere de Hadids hadden een vaste plaats in zijn catwalkshows en op belangrijke events gingen celebs niet alleen gekleed in Scotts creaties, vaak verschenen ze ook mét Scott om de arm op de rode loper.

Jeremy Scott en Iris Law tijdens het MET Gala in 2022
Jeremy Scott en Iris Law tijdens het MET Gala in 2022 - Getty Images
Jeremy Scott en Bella Hadid
Jeremy Scott en Bella Hadid tijdens het MET Gala in 2019 - Getty Images

Het is nog onduidelijk wat de plannen zijn van de ontwerper. "Nu dit hoofdstuk is afgesloten, zit ik vol spanning. Ik kan niet wachten om met jullie allemaal te delen wat ik in petto heb’, schrijft Scott nog in zijn Instagrampost.