Binnenkijker: het interieur van Westwing-oprichtster Delia Lachance

Geüpdatet op 30 januari 2023 door Mandy Kourkouliotis
Binnenkijker: het interieur van Westwing-oprichtster Delia Lachance

Vraag je je soms af hoe de oprichters van een decomerk wonen? Wel, hier heb je de gelegenheid om binnen te gluren bij de oprichtster van het decomerk Westwing. Delia Lachance woont in Portugal maar is voor haar business ook vaak in Duitsland. In haar oude thuisstad München kocht ze een appartement.

Home is where the heart is

In een oud gebouw vond Delia het appartement van haar dromen, het ideale stekje wanneer ze voor de Westwing-business terug in München is. Het appartement ligt dichtbij het hoofdkwartier en biedt genoeg ruimte aan haar gezin van vier. De mama van twee hecht veel belang aan een goede balans tussen het gezinsleven en een stijlvol interieur. Delia: "Het was voor mij belangrijk dat de elegantie van het oude gebouw weerspiegeld werd in het gezellige meubilair". Een uitdaging die ze met plezier aanging. Het geheel ziet er zacht en karaktervol uit, de contrasten zijn subtiel en de details knap.

Stylingtips van de experte zelf

Delia's nr 1 interieurtip? "Kies voor grote stukken zoals een sofa, een salontafel, een tapijt en een fauteuil in neutrale kleuren wanneer je een nieuw appartement inricht. Het is dan gemakkelijker om de stukken achteraf wat te wijzigen of te combineren met nieuwe items. Kleurrijke kussens en accessoires geven een mooie toets aan het geheel en kunnen ook makkelijk gerestyled worden."

Makkelijker gezegd dan gedaan? Beoordeel dan zelf het interieur van de Westwing-oprichtster!

De woonkamer

In Delia's woonkamer zien we serene tinten als basis, subtiel aangevuld met zacht contrasterende kleuren. Enkele decoratieve items zoals kussens, vazen en een kunstwerk geven de ruimte wat kleur. Het authentieke verleden wordt gecomplimenteerd door hedendaagse, rustgevende stukken zoals een klassieke spiegel, een witte sofa en een marmeren bijzettafel. Delia: "Ik wou een sofa die tegelijk chic en elegant is, maar ook lekker comfy ligt en waarin ik kan relaxen met mijn gezin. Deze 'Sofia' sofa is de perfecte combinatie van de twee." Niet alleen de sofa diende kidsproof te zijn, Delia hield ook rekening met deze factor in de rest van het interieur. Haar tip voor een stijlvol interieur met kinderen? Mijd meubels van glas of met scherpe metalen randen. Ga in plaats daarvan voor meubilair van acrylglas of hout, liefst met afgeronde randen. Kies ook voor afwasbare texturen, bv. veganistisch leder. Tot slot gebruik je best LED-kaarsen, die zijn veel veiliger wanneer je kleine kinderen in huis hebt.

Heb je weinig ruimte? Vermijd dan te donkere meubels en ga voor lichte stukken. Gebleekt hout, wit marmer, licht microbeton en chromé doen een kamer oplichten. Hou het op vlak van textiel ook licht en probeer enkele kleurentoetsen in de kussens te brengen. Het tapijt hou je best in dezelfde kleur als de rest van het kleurenpalet, bijvoorbeeld zoals hier in het gebroken wit.

De keuken

In de keuken hield Delia hetzelfde lichte, monochrome kleurenpalet aan. Zo werd ook deze ruimte optisch vergroot. Wit, lichtgrijs en een greige-achtige tint domineren hier. Het keukeneiland van wit-grijs cararamarmer zet de toon, de rest van de keuken is hier mooi op afgestemd. Een subtiele toets natuursteen is altijd aangenaam. Ook decoratie is hier een must volgens Delia: "Ik gebruik de keuken ook graag voor decoratie. Soms kan het een decoratieve bowl of gewoon een vaas met prachtige bloemen zijn." Vanuit de keuken is er ook zicht op de woonkamer, zodat de bewoners contact kunnen houden met hun gasten.

Grenzend aan de keuken, bevindt zich een home office-hoekje. Een werktafel, eetkamerstoel en een knap The Frame-scherm van Samsung (zowel een tv als digitaal kunstwerk) aan de muur, meer is niet nodig om productief te zijn! Simplicity is key.

De slaapkamer

Voor Delia zijn de essentials van een slaapkamer: warme materialen zoals fluweel voor een glamoureuze toets, een reeks decoratieve kussens en een mooie plaid zodat alles meteen ordelijk lijkt en een groot tapijt dat warm en aangenaam onder je voeten voelt. Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan voor een rond tapijt zodat je meer volume creëert.

De kinderkamers

Voor de kinderkamers van haar dochter Sky en zoon Ace creëerde Delia twee aparte universums, maar telkens gericht op sereniteit met rustgevende kleuren en speelse details. In elke kinderkamer werd er ook een leuke fauteuil geplaatst, goed voor een knuffel- of voorleesmoment met de mama.

De badkamer

In de badkamer werd de luxueuze kaart getrokken. Hier werden donkere kleuren ingezet om de chicness van een hotelsuite te bekomen. Ook leuk zijn de aparte porseleinen lavabo's, een knipoog naar het rijke verleden van het oude gebouw. Het behangpapier met textuur gecombineerd met het donkere marmer, het vrijstaande ligbad, de grote spiegels, een poef met franjes, de knappe schoonheidsproducten... Het hele plaatje klopt.

 

Benieuwd naar alle meubels en decoratieve elementen die je in deze binnenkijker zag? Via deze link vind je alle informatie terug!

Westwing.nl