How to: retro pin-up make-up

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: retro pin-up make-up

185031307

Een tijdloze combo: zwarte eyeliner en rode lippenstift. Ontdek hier hoe je deze retro make-up zelf aanbrengt! 

Simpel, elegant en sexy. Met deze combo ben je altijd zeker van je stuk en nog beter: deze look staat werkelijk élke vrouw. Zo ga je te werk...

Liner11.jpg1_

De ogen

Een nette zwarte eyeliner oogt erg chic en elegant, maar het vergt toch wat techniek en oefening om de perfecte liner te kunnen tekenen. Onhandige Harry? Met dit dummy-proof stappenplan krijg je in 1-2-3 verleidelijke kijkers!

Tutolinerbn.jpg

1. Neem een stukje kleefband en plak het eerst op je hand om overtollige lijm te verwijderen en irritatie rond je ogen te voorkomen.

2. Plaats de kleefband in het verlengde van je oog om de hoek van je eyeliner te bepalen.

3. Teken een dunne lijn langs je wimperrand en langs de kleefband. Dankzij de kleefband krijg je gegarandeerd een nette, rechte lijn.

4. Verbind nu de lijnen: teken een 'driehoek' en kleur die vervolgens in.

5. Verwijder voorzichtig de plakband. Et voilà, rest je enkel nog een laag mascara aan te brengen of ga voor valse wimpers voor wat extra drama.

1/

lèvres1

De lippen

Net als de eyeliner, zijn rode lippen tijdloos en oh zo verleidelijk. Maar ook net als de eyeliner, kan rode lippenstift moeilijk zijn om aan te brengen. Zo creëer je de perfecte rode lip:

1. Begin met je lippen om te lijnen met een bijpassend lippenpotlood. Volg hierbij de natuurlijke contouren van je mond en zorg ervoor dat je een symmetrisch resultaat hebt. Dit is de moeilijkste stap.

2. Vul nu je lippen in met rode lippenstift. Gebruik bij voorkeur een lippenpenseel, zo kan je preciezer te werk gaan.

3. Om je lippenstift beter te laten houden, breng je best een tweede laag aan. Begin met overtollige lippenstift af te deppen met behulp van een stukje keukenpapier.

lèvres2

4.  Breng nu voorzichtig wat transparante poeder aan op je lippen om de lippenstift te fixeren. Gebruik hervoor een zachte poederborstel.

lèvres8

5. Werk af met een tweede laag lippenstift.

levres4

Sexy lippen van 's ochtendsvroeg tot 's avonds laat - langdurig resultaat verzekerd!

Nog meer inspiratie:

2/

De 'sailor look' van TheMakeupChair:

 

 

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique, Pauline Philippe)