Abama Resort: een luxebestemming en architecturale parel in Tenerife

Geüpdatet op 13 december 2022 door ELLE België
Abama Resort: een luxebestemming en architecturale parel in Tenerife

Het eiland Tenerife is een beloofd land van schatten, waaronder Europa's meest exclusieve luxe bestemming, het Abama Resort. Een architectonisch juweeltje dat wij met plezier in de spotlights zetten.

Abama Resort, mediterrane luxe

© Abama Resort

Tenerife staat bekend als het eiland van de eeuwige lente en is populair bij mensen die het hele jaar door op zoek zijn naar een zuidelijke sfeer en milde temperaturen. Haar juweel? Het Abama Resort, dat kenners bestempelen als het best bewaarde geheim van Tenerife, is een oase van rust aan de zuidwestkust van het eiland, in Guía de Isora. Het resort is een monumentaal meesterwerk en een ode aan het prachtige Spaanse eiland.Vanaf het begin van de bouw in 1994 tot aan de voltooiing, is Abama Resort door de handen gegaan van de beste architecten- en ontwerpstudio's van de Canarische Eilanden. Elk van hen liet zich inspireren door de schoonheid van het eiland en ontwikkelde zijn bouwproject rond de natuurlijke rijkdom en pracht van Tenerife, een onuitputtelijke bron van inspiratie.

© Abama Resort

Het eiland en zijn wonderen worden daarom in elk stuk architectuur benadrukt, inclusief duurzaam ontwerp, gebruik van lokale materialen en een verbinding van natuur en ruimte met interieurs die in het exterieur overgaan. “Vanaf het begin was het onze bedoeling om het licht optimaal te benutten, open ruimtes en grote terrassen te creëren en de architectonische kwaliteit aan te passen aan de behoeften van bewoners en gasten, waarbij we ons lieten inspireren door het eiland zelf”, legt Francesc Pujol uit, de vastgoeddirecteur van de Arum Group die verantwoordelijk is voor het Abama Resort.

Architectonisch meesterwerk

© Abama Resort

Het was de Chileens-Boliviaanse architect Melvin Villarroel die de toon zette met het ontwerp van het iconische The Ritz-Carlton, Abama. Daarna volgden verschillende bekroonde projecten, flats, luxe-woningen en villa's op maat van estheten en rustzoekers, ontworpen door Spaanse bouwmeesters als Leonardo Omar Architects, Architecture Corona-Amaral en Coderch Urbanismo y Arquitectura. Vandaag de dag is Abama Resort een internationaal gerenommeerde infrastructuur, met een oppervlakte van 160 hectare een van de meest luxueuze bestemmingen van Europa: een vijfsterren-service; twee nieuwe hotels: Las Terrazzas de Abama en Los Jardines de Abama; en privé-residenties; twaalf restaurants, waarvan twee met Michelin-ster; een golfbaan; een tenniscentrum en een schitterende spa, een waar paradijs op aarde.

© Abama Resort

Abama Resort, een architecturaal juweeltje, is opgenomen in het nieuwe ‘Abama Architecture & Lifestyle Book’, een foto-essay met het werk van de architecten en ontwerpstudio's die betrokken waren bij het ontwerp van het resort, evenals met enkele van de meest magische locaties van het eiland. “Deze onverbrekelijke band tussen architectuur en het prachtige eiland Tenerife is de fundamentele doelstelling van dit project, dat het verdiende om te worden toegelicht door middel van een fotoboek”, zegt Elodie Casolà, Communications Director bij Arum Group. Het boek wil aantonen dat het mogelijk is een innovatief en duurzaam model te ontwikkelen waarin architectuur zorg draagt voor en waarde toevoegt aan een plaats, en zich integreert met het landschap.

© Abama Resort

Meer informatie?

abamahotelresort.com