5 originele sporten voor een strak zomerlijf

Gepubliceerd op 26 mei 2014 door ELLE België
5 originele sporten voor een strak zomerlijf

sports-originauxDe zomer nadert met rasse schreden, de bikini’s lonken en wij… slaan volledig in paniek! Voel je plots ook die drang om er nog vlug een workout tussen te zwieren? Ziehier 5 disciplines die je binnen de kortste keren weer fit krijgen: 

Pole Dancing 172279802

Een sport (inderdaad: sport!) die dans en acrobatie  vermengt en je kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid test. (Voeg daar ook maar een portie sensualiteit aan toe.) Oorspronkelijk werd deze discipline enkel door strippers beoefend, tegenwoordig bieden meerdere sportscholen in België je de kans om hem te ontdekken, waaronder Sarahcademy in Brussel. 

1/

Pilates 170169383

De pilates methode werd in de jaren twintig (!) ontwikkeld door ene Joseph Pilates en verstevigt je spieren. Met verschillende machines, accessoires en bewegingen wordt je lichaam uit evenwicht gehaald. Om stabiliteit te vinden, moet je diep liggende spieren aanspreken met als resultaat een mooi gesculpteerd en strak silhouet. 

2/

Taï Chi 181214829

In Brussel kan je elke dinsdag in de parken terecht voor taï chi sessies, en dat tot einde september. De uitgelezen kans om deze discipline gratis te ontdekken! 

3/

Aqua Palming aquapalming1

Zeemeermin spelen! Uitgerust met kleine palmen wring je je een weg door het zwembad: een zeer goede oefening voor de onderkant van je lichaam (billen, dijen en kuiten), je buik –en rugspieren. Leuk extraatje: het masserende effect van water bestrijdt cellulitis! Ook heel efficiënt: aqua cycling. 

4/

Swiss Ball 168006440

Oefeningen bovenop een grote bal versterken je buikspieren door je lichaam uit evenwicht te brengen. Je spieren trekken samen om evenwicht te vinden: hoe verder de bal van je lichaam staat, hoe moeilijker. Ook je rugspieren krijgen een boost zònder geforceerd te worden -daarin ligt het sterke punt van deze workout!