10 gezonde & gemakkelijke tips van Goedele Leyssen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
10 gezonde & gemakkelijke tips van Goedele Leyssen

Goedele-Leyssen-_c_Studio-MilkywayVoor de trouwe lezers van het magazine Feeling kan de naam Goedele Leyssen wel eens een belletje doen rinkelen. Ze was er 12 jaar lang beauty-, health- en wellnessjournaliste en maakte lezeressen wegwijs in de wereld van de potjes en penselen. Nu wijdt ze haar leven aan yoga en gezond leven en bundelde ze al haar wijsheid in een fijn boek: Boost. Maak kennis met haar lifestyle en misschien is dit wel een eerste zet voor een gezonder leven?

10 van haar tips die je in het dagdagelijkse leven kan toepassen:

1. 's Ochtends warm water met citroen. Het eerste wat ik 's ochtends doe, is naar de keuken lopen en een halve liter lauw water drinken met daarin het sap van een citroen. Het warme water geeft mijn spijsverteringsstelsel een zachte wake-up call. De citroen heeft een alkaliserend effect en dat is goed omdat ziektes geen kans maken in een alkalische omgeving.

2. De kwaliteit van je ademhaling bepaalt de kwaliteit van je leven. Vandaar dat ik probeer om diep en bewust te ademen. Heel veel mensen ademen hoog in de borst waardoor ze hun lichaam niet de zuurstof geven dat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Je kunt het alarm op je gsm aanzetten zodat het elk uur afloopt en dan even tijd maakt om drie keer heel bewust lang en diep adem te halen.

3. Zwavel voor een mooie huid. Om mijn huid in conditie te houden, zorg ik ervoor dat ik elke dag mijn portie zwavel of MSM binnenkrijg. MSM is een beautymineraal. Je lichaam heeft het nodig om collageen aan te maken. Het zit o.a. in waterkers, radijzen, rucola, spruitjes, rode kool,....Je kunt het ook in poedervorm innemen.

4. Yoga & meditatie. Ik doe elke dag yoga en ik mediteer ook heel veel. Dat maakt me flexibeler (zowel fysiek als mentaal), stressbestendiger, geeft me energie en door bepaalde oefeningen te doen stimuleer ik mijn endocriene klieren zodat mijn hormonen in balans blijven waardoor ik me goed voel en mijn huid er mooi blijft uizien. In mijn boek staan een aantal basisoefeningen uit de Kundalini Yoga traditie. Een heel makkelijke maar super-efficiënte zijn de Neck Rolls. Door cirkeltjes te draaien met je hoofd stimuleer je de schildklier en die is o.a. verantwoordelijk voor de kwaliteit van je huid.

5. A cucumber every day...Ik juice elke ochtend een komkommer met Oscar, mijn slow juicer. In de schil van de komkommer zit silica, een mineraal dat je celwanden soepel houdt. Van komkommers blijf je ook rustig en ze hebben een zuiverend effect op je lichaam.

6. Koude douches. yes. Een koude douche nemen is elke dag opnieuw een overwinning, maar daarna voel ik me zooooooo goed. Het houdt mijn huid in conditie en het heeft een ontgiftend effect op mijn organen en endocriene klieren. Ik smeer me wel eerst van kop tot teen in met biologische amandelolie. Je neemt best geen koude douches als je je regels hebt of als je zwanger bent.

7. The early bird catches the worm. Je creëert zoveel meer rust en ruimte in je dag als je een beetje vroeger opstaat. Ik sta op tussen 4 en 5 omdat ik graag lang mediteer voor ik naar het werk vertrek, maar zelfs als je je wekker maar een kwartiertje vroeger zet, kun je een ademhalingsoefening, een yoga-oefening of een meditatie doen van drie minuten. En het brengt op, want je zal merken dat je op een volledig andere manier aan je werkdag begint.

8. Genoeg water drinken. Als je te weinig drinkt, ben je sneller geïrriteerd. Er bestaat geen wetenschappelijke formule over hoeveel water je per dag moet drinken, maar een glas -om het uur of elk anderhalf uur- is toch een aanrader.

9. Haal kokosolie in huis. In kokosolie zit geen cholesterol, weinig calorieën en je lichaam zet de vetzuren erin meteen om in energie. Ik bak er mijn tofu in, maar ik masseer er ook mijn gezicht mee.

10. Zet superfoods op je menu. Daar zit een hoge concentratie antioxidanten in , proteïnen, essentiële vetzuren,... Ik 'boost' mijn smoothies (= bananen + rijstmelk) met rauwe cacao, spirulina en chlorella (dat zijn allebei algen), ik doe goji besjes in mijn thee, strooi chia zaadjes over mijn havermout etc. Een makkelijke en snelle manier om je lichaam te geven wat het nodig heeft. Superfoods kan je vinden bij Bioplanet of in de biowinkel.

Wil je het Boost-effect aan den lijve ervaren? Goedele organiseert Healthy Lifestyle & Yoga Workshops van een halve dag in Leuven of Tielrode en een tweedaagse 'Live With Grace Energy Experiences' bij WuWei in Kortrijk. www.livewithgrace.com

Het boek:

boost goedele leysen
Dit is niet het zoveelste yogaboek, maar een praktische gids vol tips en inspirerende verhalen over hoe je met weinig moeite je levenskwaliteit drastisch kunt verbeteren!