Deze Y2k-blouse van Bershka vliegt nú de winkels uit, dus wees snel

Geüpdatet op 5 juli 2022 door Xana Ferreira Chicano
Deze Y2k-blouse van Bershka vliegt nú de winkels uit, dus wees snel

Het statement stuk deze zomer? Een soepelvallende blouse in Y2K-stijl. Hebben!

Vrijwel iedereen weet dat mode cyclisch is, en dat als je maar lang genoeg aan iets vasthoudt, het item in kwestie uiteindelijk weer aan de beurt komt. Meestal kan zo'n cyclus tientallen jaren duren, maar millenniummode is opnieuw een mainstreamtrend geworden, slechts twee decennia nadat het voor het eerst verscheen. De catwalks van lente/zomer 2022 waren dit jaar dan ook erg gericht op de nostalgische nillies . Deze transparante Y2K-blouse van Bershka is daarom pérfect voor de zomer. Het populaire item, of één van de vele varianten, zal deze zomer dan ook vele garderobes domineren.

Lees ook: deze speelse sieradentrend maakt een grote come-back

Y2K-bloes Bershka
Y2K-blouse, Bershka, €25,99

De populaire blouse van Bershka

Deze transparante blouse van Bershka is gemaakt van synthetisch materiaal en is geïnspireerd op de Y2K-trend van 2022. De blouse heeft een abstracte bloemenprint in de opvallende kleuren geel, rood, oranje en roze. Verder is het topje gemaakt van transparante stof en heeft het een cropped rug met sluiting. Aan de voorkant is het item bovendien afgewerkt met ruches en elastische touwtje om het strakker aan te trekken. Ten slotte heeft de top een open look, waardoor er veel huid te zien is. Perfect is voor de zomerse dagen dus! Voor een volledige Y2K-look combineer je de blouse met een low-waisted cargo-broek, transparante muiltjes en een mini-tas.

SHOP DE Y2K-Blouse

Dé trend van zomer 2022

Jonge volwassenen met heimwee naar een eenvoudigere tijd grijpen graag terug naar alle cropped tees, baggy broeken en kitscherige accessoires die hun bankrekeningen aankunnen.

Y2K - Courtesy Of Blumarine Resort 2022
Courtesy Of Blumarine Resort 2022

Het tijdperk van Y2K stond bekend om excessen, waarbij mode van die tijd grotendeels geïnspireerd was op popcultuur en conspicuous consumption. Door de pandemie heeft die generatie heimwee naar de nillies waar ‘90s prints, cropped-tops, transparante hemdjes, baggy silhouetten en mini-tasjes de toon voerden. Deze blouse van Bershka past daarom perfect in dit plaatje.