Dit is hoe de Dior Cruise 2023 show hulde bracht aan Spaans Vakmanschap en flamenco

Gepubliceerd op 18 juni 2022 door Xana Ferreira Chicano
Dit is hoe de Dior Cruise 2023 show hulde bracht aan Spaans Vakmanschap en flamenco

De Dior cruise 2023 collectie is voor Maria Grazia Chiuri een weg van ontdekking, verbeelding en reflectie. De show is ook een combinatie van Spaans erfgoed en inventiviteit. 

De show werd gepresenteerd in Sevilla, het hart van de majestueuze Plaza de España. De Dior Cruise 2023 collectie brengt dan ook een hommage aan de Spaanse feria's, van de danskunst tot de ruitertraditie. Het icoon van deze lijn is La Capitana, de naam van Carmen Amaya, die de essentie van de flamenco vertegenwoordigt. Zij herschrijft namelijk de regels met haar vrijheid om te dansen. Zij was verder de eerste danseres op haar gebied die in mannenkleding door het leven ging en in haar kunst kracht en kwetsbaarheid combineerde. In Spanje belichaamt zij daarom nog steeds een bewuste en pluriforme vrouwelijkheid. 

dior cruise 2023 show

De looks zijn geïnspireerd op flamenco en de pluriforme vrouw en linken naar de legendarische hertogin van Alba. De emblematische Manilla sjaal vertelt verder de verhalen en reizen van de gemeenschappen die hem gemaakt en gedragen hebben. Vaak gebruiken nomadische stammen voorwerpen als sjaals om hun verhalen te vertellen. De Dior Cruise 2023 creaties vertoonden de meervoudige visies van vrouwelijkheid.

Maria Grazia Chiuri haalt haar referenties ook uit de lente/zomer 1956 haute couture jurk Bal à Séville en uit de Plaza de España. De Plaza de España werd gebouw voor de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929. Hiermee werd het Spaanse culturele erfgoed omarmt.

Bekijk hieronder de mooiste looks en de show van de Dior Cruise 2023 collectie. Channel je inner 'flamenca' met deze overheerlijke inspiratie.