Deze bloemige two-piece van Mango vliegt nú de winkels uit – en wil je hebben!

Geüpdatet op 28 juni 2022 door Xana Ferreira Chicano
Deze bloemige two-piece van Mango vliegt nú de winkels uit – en wil je hebben! Mango

De catwalkshows van lente/zomer 2022 toonden ons dit jaar een nieuwe bloemenprint. Verassende en abstracte twists op gebloemde patronen worden overal gespot dit seizoen. Deze two-piece van Mango met een abstracte bloemenprint is daarom perfect voor deze zomer.

Lees ook: deze zwierige zomerjurk van Mango vliegt de winkels uit

Deze zomer gaan we weer voor bloemen, maar dan met een abstracte draai. Grote modehuizen maken daarom massaal gebruik van nieuwe stoffen en technieken om tot deze spannende print te komen. Dit populaire item, of één van de vele varianten, zal deze zomer veel garderobes domineren. 

Two-piece Mango
Mango

SHOP DE TWO-PIECE

De populaire two-piece van Mango

Deze two-piece van Mango is geïnspireerd op de abstracte bloemenprints van lente/zomer 2022 en is gemaakt van soepel vallende stof. De bloes heeft een oversized silhouet en driekwart-mouwen waardoor het ruim valt. Verder heeft het knoopsluitingen aan de voorkant en een overhemdkraag. De shorts hebben een hoge taille en een elastiek om het verder aan te trekken. Deze two-piece van mango maakt deel uit van de ‘committed’ producten. Dit zijn kledingstukken die zijn gemaakt met duurzame vezels en/of productieprocessen, waardoor de gevolgen voor het milieu beperkt blijven. Het doel van Mango is om de implementatie van milieuvriendelijkere praktijken te ondersteunen, waardoor het aantal duurzame kledingstukken in de collectie toeneemt. Ook nog milieuvriendelijk, dus! 

Abstracte bloemen: dé trend van lente/zomer 2022

Voor deze lente/zomer tonen grote modehuizen vernieuwende technieken en vooral toegepast op bloemenmotieven. Jason Wu, was de eerste designer die samenwerkt met een nieuwe stoffenontwerper in New York. Deze stoffenontwerper ontwikkelt abstracte details op stof vanuit echte bloemen. Het resultaat is deze nieuwe printstijlen die prominent aanwezig waren in Wu’s collecties. Samen met Jason Wu gebruikte ook Cynthia Rowley abstracte bloemen als trend.

Two-piece Mango
Imaxtree