Dit is waarom linnen dé stof is van deze zomer

Geüpdatet op 17 mei 2022 door Xana Ferreira Chicano
Dit is waarom linnen dé stof is van deze zomer

Zomerkleding moet bestaan uit twee woorden: lichtgewicht en ademend. Hoewel je meestal kiest voor een vloeiend zomerjurkje, is er niets zo luchtig als linnen. De stof is perfect voor de komende lente- en zomermaanden of zelfs wanneer je je een beetje extra stijlvol in huis wil voelen.

Dit zijn de mooiste trends voor bikini's en badpakken van 2022

Linnen is dé trend van 2022

Dit seizoen hebben merken ontwerpen gecreëerd die zowel praktisch als stijlvol zijn. Een goed voorbeeld? Bondi Born's fail-proof stijl in een prachtige olijfgroene kleur, Zimmermann creëert jurken met ruches en bloesem blaadjes die ultra-vrouwelijk zijn. - En Jacquemus komt met prachtige uitingen van minimalistische silhouetten en slanke bandjes. 

Welke optie ook jouw aandacht trekt, één ding is zeker: linnen items zullen de komende maanden menig mode garderobe domineren. We raden je aan om een (of uiteraard alles) van deze luxe opties te bemachtigen nu het nog kan.

Shop onze selectie linnen items

1. Jurk van Stradivarius

Deze jurk van Stradivarius is de perfecte betaalbare variant van de Jacquemus-jurk met cut-outs. Combineer deze mini-jurk met gouden statement sieraden en huidkleurige muiltjes voor de perfecte zomerse look. We love it! Nu jij nog.

Jurk
Jurk met cut-outs, Stradivarius, €39,99

SHOP NU

2. Pantalon van Edited

Ga je deze zomer veel naar kantoor en wil je er stijlvol uitzien? Kies dan voor deze pantalon van Edited in de luchtige stof linnen. Combineer het met een linnen gilet en leren strap-muiltjes voor een sophisticated kantoor-look.

pantalon
Linnen pantalon, Edited, €69,90

SHOP NU

3. Jumpsuit van Mango

Houd jij meer van kleur? Dan is deze jumpsuit van Mango in het groen perfect voor jou. Ga vandaag voor een ton-sur-ton look door dit luchtige item te combineren met accessoires in een groene kleur. - Of kies voor color blocking door te spelen met oranje tinten.

jumpsuit
Linnen jumpsuit, Mango, €49,99

SHOP NU

4. Jurk van & Other Stories

Ben je opzoek naar dé perfecte jurk voor een strandfeest? Zoek dan niet verder, want deze jurk van & Other Stories is party-proof. Houd de look rustig door de look af te stylen met subtiele sieraden.

Jurk
Midi-jurk, & Other Stories, €79

SHOP NU

5. Jumpsuit van Mango

Ga voor de Dopamine Dressing trend met deze knalroze jumpsuit van Mango. Het is bewezen dat kleur je mood verbetert, dus hoe geweldig is het dan om deze jurk aan te schaffen? Hebben dus.

Linnen Jumpsuit
Linnen jumpsuit, Mango, €59,99

SHOP NU

6. Shorts van Selected Femme

Ruil je pantalon in voor een bermuda. De combinatie van een korter silhouet en de luchtige stof maakt dit item helemaal zomer proof. Combineer het met een chique bloes met franjes en chunky sandalen.

Linnen Shorts
Korte broek, Selected Femme, €69,99

SHOP NU

7. Cargobroek van Stradivarius

Are you more a cool-girl? Dan is deze cargobroek van Stradivarius perfect voor jou. Door het dunnere materiaal is dit de perfecte broek voor een zomers festival. Combineer het met een witte cropped-top en Nike Dunks.

Linnen broek bruin
Cargobroek, Stradivarius, €39,99

SHOP NU