Dit zijn de 9 populairste sneakers die modemeisjes dragen in 2024

Geüpdatet op 11 januari 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 9 populairste sneakers die modemeisjes dragen in 2024Raymond Hall / Getty Images

Benieuwd naar de populairste sneakers van het moment? Van Nike tot New Balance en van adidas tot Asics, hier zijn de modellen die we spotten aan de voeten van alle celebrities en streetstyle sterren.

1. adidas Spezial Handbalschoenen

Deze unisex sneakers zijn (opnieuw!) de it-schoenen van het moment. Het retro model is geliefd om haar lage zool en trending tinten die perfect zijn voor elk seizoen, denk aan roze, blauw, rood of groen.

adidas spezial sneakers trend
adidas Spezial Handbalschoenen in Light Blue / Cloud White

Shop hier

2. New Balance 550

Een simpele witte sneaker met het juiste vleugje kleur om een statement te maken. Het model, dat in 1989 door New Balance werd gelanceerd, was oorspronkelijk ontworpen voor basketbal. Vandaag de dag is het te vinden aan de voeten van de grootste modellen en influencers van het moment, van Emily Ratajkowski tot Hailey Bieber.

New Balance 550 populairste sneakers trending
New Balance 550 in White met incense

Shop hier

3. Onitsuka Tiger Mexico 66

Het Japanse Onitsuka Tiger (een zustermerk van Asics) creëerde heel wat buzz op sociale media met haar retro Mexico 66 sneakers. Deze schoen bewijst dat lage zolen weer helemaal terug zijn, na jaren van oversized 'dad sneakers'.  Het hoeft ook niet te verbazen dat de zilveren met witte Mexico 66 het populairst is, want volgens de 'wrong shoe'-theorie op TikTok maak je outfits interessanter door kleding te combineren met atypische, 'foute' schoenen.

Onitsuka Tiger Mexico 66 SD
Onitsuka Tiger Mexico 66 via Zalando

Shop hier

4. adidas Campus 00

Geïnspireerd op de skatecultuur en de jaren tachtig, brengt adidas opnieuw de Campus-sneakers uit. Deze werden ook decennia later meteen een hit, want iets comfortabeler dan de Gazelles en Samba's én verkrijgbaar in leuke statementkleurtjes.

adidas campus trendy sneakers populairste schoenen 2024
adidas Campus 00 in Better Scarlet / Cloud White

Shop hier

5. Asics Gel-NYC

Je nieuwe fashionable loopschoenen heb je bij deze gevonden! Niet alleen is het merk ongelooflijk functioneel en comfortabel, het is ook de OG onder de strakke, sportieve sneakers met een Y2K-randje.

Asics Gel-NYC in Black/Graphite Grey
Asics Gel-NYC in Black/Graphite Grey

Shop hier

5. Mizuno Wave Rider 10

Op zoek een sneakermerk dat nog niet overal is? Mizuno is een Japans sportlabel dat zich onderscheidt door de comfortabele en performante zolen. De look van de loopschoenen is gelijkaardig aan Asics, maar met net weer andere colorways die je garderobe opfrissen.

mizuno sneakers 2024 trends
Mizuno Wave Rider 10 sneakers in SUNSTRUCK/MAZARBLUE

Shop hier

7. New Balance 9060

New Balance, een merk opgericht in 1906, blijft een van de populairste merken in 2024. De 9060-sneakers combineren futuristische en minimalistische elementen, dé gouden combinatie van alle huidige trends.

New Balance 9060 in Turtledove met angora en sea salt
New Balance 9060 in Turtledove met angora en sea salt

Shop hier

8. Salomon XT-6

Een ultrasportieve schoen modieus maken? Salomon slaagde erin met dit model, dat niet alleen comfortabel is voor globetrotters, maar ook een silhouet heeft dat perfect geschikt is voor een casual look. Onder andere Matilda Djerf is fan, en dan weet je dat het hard zal gaan voor dit paar trending sneakers.

salomon sneakers XT-6 dames
Salomon XT-6 in Vanilla Ice / Granite Green

Shop hier

9. Nike Waffle Debut Vintage

Ook Nike heeft haar trending retro sneakers, in dit geval met een stevige knipoog naar de jaren zeventig. De Waffle Debut Vintage vallen op dankzij de mix van texturen en de grote wigzool. Het wafelpatroon vooraan maakt de look compleet.

Nike Waffle Debut Vintage in Plum Eclipse/Coconut Milk
Nike Waffle Debut Vintage in Plum Eclipse/Coconut Milk

Shop hier