Zien: daarom zijn cut-outs dé grootste trend van dit seizoen

Geüpdatet op 13 april 2022 door Xana Ferreira Chicano
Zien: daarom zijn cut-outs dé grootste trend van dit seizoen Imaxtree

De cut-out trend is géén voorbijgaande modegril, zoals bewezen op en naast de catwalks van de voorbije Fashion Weeks. Slim geplaatste uitsnijdingen die ons lichaam in de spotlights zetten zijn een blijver - en dit is waarom.

Lees ook: een overzicht van de grootste modetrends voor 2022

De herontdekte honger naar sensualiteit en romantiek

F-trend heeft recent onderzoek gedaan naar consumentenanalyses tijdens de covid pandemie. Hieruit bleek dat mensen tijdens de gezondheiscrisis bang waren om intieme relaties aan te gaan omdat ze vreesden voor besmettingen. Dit leidde tot een verlies van verlangens naar romantiek. Aangezien consumenten nu geleidelijk aan deze pandemie-angst overwinnen, zal de honger naar sensualiteit en romance herontdekt worden. Of vertaald naar de mode: skin is in! 

Cut-out trend runway
Imaxtree

Grote modehuizen vieren de cut-out trend

Uit  catwalkanalyses gedaan bij meer dan 400 SS22 ontwerpers en 10.000 items, waren er bij 10% van de looks cut-outs op de verschillende delen van de jurken, broeken en tops te vinden. Dundas presenteerde  cut-out bodyconjurken met kracht en precisie. Ook gebruikte Alexander McQueen uitsnedes voor een buitengewoon effect in een collectie die zo licht was als lucht. Verder voegde Gabriele Colangelo uitsnijdingen aan de achterkant toe die een sterk gevoel van sensualiteit en romantiek opwekten, en speelde Missoni's collectie in Milaan met opvallende snits in jurken voor een flirterige stijl. Een indicatie dat de cut-out de belangrijkste trend wordt voor de komende twee tot drie seizoenen.

Cut-out trend Euphoria
Euphoria

Euphoria is misschien niet de uitvinder van de cut-out trend, maar heeft 'm zeker mee op de kaart gezet. Neem nu Maddy's show stopping cut-out I.AM.GIA-ensemble van vorig seizoen. Niet zomaar de meest geliefde outfit van de show! De high-waisted broek met onthullende uitgesneden heupen uit de serie werd veelvuldig gekopieerd door beroemdheden als Phoebe Tonkin.

Shop onze selectie cut-out items

cut-out-trend
Body met cut-outs, Mango, €25,99

Shop hier

cut-out-trend
Blazerjurk met cut-outs, Bershka, €45,99

Shop hier

cut-out-trend
Flared broek met cut-outs, H&M, €19,99

Shop hier

top met gat
Tricot top met cut-outs, Stradivarius, €17,99

Shop hier

jumpsuit met gaten
Jumpsuit met cut-outs, Mango, €59,99

Shop hier