3 zuiverende rituelen voor de volle maan van 10 september 2022

Geüpdatet op 25 augustus 2022 door Lore Ginneberge
3 zuiverende rituelen voor de volle maan van 10 september 2022 Unsplash

De eerstvolgende volle maan vindt plaats op 10 september 2022. Wat dacht je ervan om dit extra bewust te beleven met enkele ontspannende rituelen? Good vibes only!

Volle maan in Vissen

Op 10 september vindt een volle maan plaats in Vissen. De effecten ervan zullen vooral gevoeld worden door degenen die in het eerste decaan van dit sterrenbeeld geboren zijn. Ook voor andere tekens geldt dat je beïnvloed kan worden door de gevoeligheid en het scherpe observatievermogen van Vissen. Gevoelens van onzekerheid kunnen de kop opsteken en mogelijk duw je jezelf in een meer afwachtende, passieve rol. Maar als je je focust op creativiteit en spiritualiteit, zal je profiteren van de grote verbeeldingskracht van het waterteken. Het effect van de Volle Maan kan zich gemiddeld tot 3 dagen ervoor en 3 dagen erna laten voelen.

Dit is meestal een goed moment om de geest leeg te maken en je opnieuw te centreren. Colleen McCann, een mode-ontwerpster die zich liet omscholen tot 'energy practitioner', reisde de wereld rond op zoek naar spirituele tradities en rituelen. Ze is de oprichter van 'Style Rituals' en de auteur van 'Crystal Rx', een boek waarin ze de kracht van stenen verkent, van hun oeroude oorsprong tot hun moderne toepassing. Geïnspireerd door haar wereld, vroegen we haar naar haar favoriete volle maan rituelen om je te voeden met positieve kracht.

Een bad bij volle maan

"De volle maan is de beste dag van de maand om van slechte energie af te komen," zegt Colleen. Een van de bekendste rituelen is om een deugddoend bad te nemen bij volle maan. Om dit te doen, vul je je badkuip met water en gooi je er een ontspannend badzout in. Je maakt het jezelf gemakkelijk en neemt de tijd om intens te mediteren, om na te denken over alle vragen die je hebt en de dingen die je moet loslaten om je beter te voelen. "Een volle maan is precies het moment om je af te vragen hoe je balans kunt vinden in je leven, of dat nu is met betrekking tot je gezinsleven, werk of stress," legt ze uit. "Adem diep in, en adem uit om alle spanning los te laten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ‍♀️ Nadima (@moonlightjewelsco)

De experte adviseert aan om je te ontdoen van slechte energie door je lichaam te visualiseren als een kleerkast waarin je graag zou willen opruimen. Het is een kwestie van afscheid nemen van alles wat je niet meer nodig hebt, alles wat je dagelijkse leven opslokt. Je kan je bad versieren om het positieve en ontspannende aspect ervan te versterken: bloemen, kristallen, lavendelolie, kaarsen... Al deze elementen zijn bedoeld om stress los te laten, te externaliseren en terug te focussen op het moment.

Voor wie thuis geen badkuip heeft, raadt Colleen een doucheritueel aan, waarbij je je figuurlijk ontdoet van alles wat je niet meer dient door over je hele lichaam goed te schrobben. Je zal zien, het werkt verrassend bevredigend om al de restjes scrub in de afvoer te zien stromen.

Een vuurceremonie

"Vuur is een element dat ons zuivert en reinigt. Doe al je wensen, intenties en gebeden in een pot en verbrand ze in het heilige vuur," legt Colleen uit. "Deze zullen in rook opgaan en zich verspreiden in het heelal. Hetzelfde geldt voor alle dingen waar je van af wilt, het gaat erom dat je ze in rook laat opgaan. Als je tuin het niet toelaat een vuur aan te steken, volstaat een eenvoudige keukenpot (die natuurlijk bestand is tegen vlammen) om je intenties te laten branden. Dit ritueel zal je in staat stellen een hele reeks emoties, gedachten en gewoonten die je niet langer dienen op te lichten en jezelf te zuiveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dana Garced (@danagarced)

Steek Palo Santo wierook aan

"Palo Santo is een heilig hout uit Zuid-Amerika, het wordt ook gebruikt om je te ontdoen van slechte energie. Om dit ritueel uit te voeren, heb je Palo Santo hout en een witte saliestok nodig. De Palo Santo werkt als een energieversterker, terwijl de salie je in staat stelt te verwijderen wat je niet meer wilt dankzij z'n ontgiftende krachten. Steek het salie stokje aan en denk aan alle dingen waar je vanaf wilt. Je kunt rond het huis lopen om de ruimte te zuiveren van negatieve vibes. Colleen adviseert om een raam of deur te openen om de energie naar buiten te laten.

LEES OOK: Wat brengt jouw toekomst? Ontdek het aan de hand van astrologische knooppunten