Ontdek de exclusieve backstage beelden van onze covershoot met Angèle

Gepubliceerd op 10 januari 2022 door Lore Ginneberge
Ontdek de exclusieve backstage beelden van onze covershoot met Angèle © Rosalie Bartolotti

We nemen je mee backstage op de covershoot met onze favoriete Belgische zangeres, een geweldig team en een idyllische locatie.

Het is 11u, Angèle arriveert op de shootinglocatie met aan haar zijde niemand minder dan Pepette. We ontmoeten elkaar in Enes, een concept store vol Belgische merken in Antwerpen, die is ondergebracht in een oud huis met gastenverblijven in oude jaren zeventig-stijl en een kajuit op de bovenste verdieping. De backstage is voor de gelegenheid opnieuw ingericht, met een feestmaal voor al wie aan de fotoshoot meewerkt.

shoot mode
© Rosalie Bartolotti

Angèle wordt meteen naar de kleedkamer en make-up  gestuurd om de eerste look te schieten. Samantha Gil is verantwoordelijk voor de styling en de vibe is poppy, fris en feestelijk. De make-up is in de vakkundige handen van Camille Lutz, die voor enkele eenvoudige en elegante looks kiest, perfect voor een natural beauty als Angèle.

angèle shoot reportage
© Rosalie Bartolotti

Beginnen doen we in de slaapkamer van het pand, waar fotografe Marie Wynants ons opwacht. "Angèle is spontaan, flexibel en bereid om uit haar comfortzone te stappen voor een goede foto, wat verfrissend is voor een beroemdheid als zij. Ze aanvaardt zelfs dat haar kapster, Marion Anée, een bladblazer in haar gezicht richt, allemaal voor dat 'wind in het haar'-effect."

Angèle
© Rosalie Bartolotti

"Je denkt misschien dat zo'n shoot op één-twee-drie klaar is, maar er zitten zoveel mensen achter om het er goed uit te laten zien," zegt Rosalie Bartolotti, de digitale content creator bij ELLE.be. Ze heeft gelijk, want met het ELLE-team, het team van de zangeres en het team van de fotograaf gecombineerd, zijn er ongeveer twaalf mensen aanwezig. Sommigen zitten naast Angèle, anderen houden het gebeuren in de gaten vanop een afstand. En dan zijn er nog de stylists en make-upartiesten, klaar om te springen om de ster een make-over te geven, een nieuwe look aan te meten... "Het is ontzettend leuk om backstage rond te sluipen en om de sfeer op beeld vast te leggen", aldus Rosalie.

Angèle fashion shoot ELLE
© Rosalie Bartolotti

Na meer dan 8 uur (!) fotograferen is de selectie van de foto's snel gemaakt. Marie Wynants en Iris Rombouts, artistiek directeur van ELLE, liggen helemaal in de lijn qua stijl en artistieke visie.

ANGÈLE'S FAVORIETE FOTO

De artieste geeft haar mening over de beelden en kiest er meteen een favoriet uit. Deze foto in kwestie is genomen in Enes' badkamer, waar een selectie huidverzorgingsmerken worden verkocht. Angèle is van top tot teen in Chanel gehuld en de fotograaf legt haar perfect vast.

angele
© Marie Wynants

Benieuwd naar het eindresultaat? Ontdek de volledige reportage en het exclusieve interview met onze Brusselse popster in ons magazine, nu verkrijgbaar in de boekhandel.