SIDESTEP opent zijn boetiek in Brussel

Geüpdatet op 28 oktober 2021 door ELLE Partner
SIDESTEP opent zijn boetiek in Brussel © SIDESTEP

Na Antwerpen krijgt nu ook Brussel zijn SIDESTEP sneakershop, in de Nieuwstraat. Goed nieuws voor modefanaten, maar ook voor alle creativo's. Omdat het ondersteunen van jonge creatievelingen een groot deel uitmaakt van het DNA van SIDESTEP, ging de sneakerwinkel de samenwerking aan met zeven talenten om de Brusselse creatieve scene te vieren. Wij vroegen hen hoe ze leven en welzijn in Brussel.

ZOEY HASSELBANK, DJ

Wat heb jij met sneakers ?
Ik ben gewoon een enorme fan. Sneakers kunnen je hele outfit veranderen. Ik wissel af: van trainers naar hoge hakken en dan weer terug naar trainers. Misschien ben ik niet altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, maar als iemand een mooi paar sneakers aan heeft, valt me dat meteen op. Mijn stijl hangt af van mijn bui. De ene dag kleed ik me heel discreet, de volgende dag extravagant.

Waar ga jij shoppen in Brussel en waar eet je graag?
Als dj ben ik dol op de Bloody Louis. Ik treed er al vijf jaar op dus het is zo’n beetje mijn tweede thuis. Shoppen doe ik heel graag bij Kure, want hun mix van internationale brands met tijdloze en duurzame stukken inspireert me telkens weer. Waar ik ook zin in heb, ik weet dat ik er altijd iets vind dat me aanstaat. Als ik uit eten ga, is Osteria Romana mijn favoriete keuze. De pasta carbonara van Filippo is legendarisch!

JUSTIN PAQUAY, Fotograaf

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is heel klassiek, maar met een tikje streetwear geef ik mijn look toch een onverwachte touch. Dat kan een contrasterende knoop zijn, een ongewone vorm of een moderne snit.

Wat zijn jouw favoriete adressen in Brussel?
Als ik op restaurant ga, is dat vaak naar 203 of Old boy, maar er zijn zoveel plekken in Brussel waar je goed kunt eten! (lacht) Ik ben ook fan van Bouchée Double, daar hebben ze het helemaal begrepen. Alles is gebaseerd op seizoenproducten, eenvoudig maar heerlijk, en altijd met dat beetje eigen creativiteit.
Om te shoppen ga ik graag naar de Kastelein, naar Peinture Fraîche, daar hebben ze massa’s boeken en voor een fotograaf als ik is dat enorm inspirerend. Ik houd ook erg van de buurt rond de Zavel, daar heb je mooie galeries en designwinkels, zoals Le Typographe. En als ik uitga, laat ik me graag meenemen door mijn vrienden om nieuwe plekken te ontdekken. Van Brussel moet je genieten in goed gezelschap.

BENOÎT DO QUANG, Regisseur & muzikant

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is heel eenvoudig. Ik hou ervan dat mijn kleren comfortabel, cozy en functioneel zijn. Voor mijn werk is bewegingsvrijheid belangrijk, dus comfort en functionaliteit gaan voor alles. Maar ik hou ervan om het wat pittiger te maken met een vleugje streetwear.

Wat zijn jouw favoriete adressen in Brussel?
De kringloopwinkels in de Rue de Riches Claire zijn een must om te bezoeken. Ik ga altijd langs bij Bison 4, dat wordt gerund door vrienden van me en ze lijken altijd de mooiste stukken te vinden. Ik ben niet echt een clubmens, ik ga liever naar bars of terrassen in het centrum. Mijn vrije tijd breng ik ook graag door aan het kanaal, daar hang ik rond met vrienden of maak ik mijn hoofd leeg tijdens een avondwandeling.

JULIE LIEVENS, Creative director

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik weet niet of ik het kan definiëren. De waarheid is dat mijn stijl voortdurend evolueert en dat ik steeds nieuwe inspiratie vind. Als ik het echt moet verwoorden zou ik zeggen dat het een mix is van cool en chique.

Waar ga jij shoppen in Brussel en waar ga je uit?
Mijn favoriete winkel is Smets in de Naamsestraat door zijn selectie ontwerpers. Je vindt er zowel chique stukken als casual- en streetwear. Voor cosmetica, kaarsen en parfums shop ik bij Senteurs d'ailleurs, maar om eerlijk te zijn heb ik niet veel tijd om te winkelen dus bestel ik het meeste online.
Als ik iets ga drinken ga ik naar de bars De wijn Club of Richard, en om te dansen ga ik naar de C12 en de Jaloezie. In Brussel zijn de eenvoudige dingen eigenlijk het beste! Denk maar aan de markt in Flagey of Kastelijn, om mooie bloemen en locale producten te kopen en daarna te genieten van een glaasje witte wijn, oesters en vrienden.

ZOHRA SCHOLTES, Artiest

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is erg casual en comfortabel, met een sexy toets. Tomboy-achtig met met een vleugje vrouwelijkheid. Ik ben heel makkelijk als het op schoenen aankomt. Ik geef de voorkeur aan eenvoudige en cleane stijlen. Een mooie witte sneaker is een must-have, je kunt hem overal bij dragen, van joggingbroeken tot jurken. Ik ben zelfs getrouwd in een paar witte sneakers!

Wat zijn je favoriete plekken in Brussel?
Ik hou van eten en drinken. Scratch is een nieuwe hotspot in de stad, op gelijkvloers vind je een geweldige bar en op de eerste verdieping een galerie. Dus veel creatieven komen daar. Het is een leuke plek om in contact te komen met de local scene en nieuwe mensen te ontmoeten op een makkelijke manier. Mijn andere favoriete plaats is Chez Nous, een restaurant gericht op lokaal eten. Het hele interieur is ecologisch en geupcycled en het eten is super vers. Zeker een must-visit wanneer je in de stad bent!

TONYA MAS, Founder & designer CFÉ

Wat heb jij met sneakers en hoe combineer je ze?
Ik heb altijd sneakers gedragen. Het is verbazingwekkend hoe sneakers zowel comfortabel als modieus kunnen zijn. Met het juiste paar sneakers kun je zelfs naar een vergadering gaan en er toch professioneel uitzien.
Ik heb twee favoriete outfits waar ik altijd sneakers bij draag. Mijn eerste outfit bestaat uit een CFÉ trainingsbroek, een crop top, een blazer en sneakers. Tijdens warmere dagen zie je me vaak in mijn tweede favoriete outfit: een oversized T-shirt en mijn huidige favoriete sneakers.

Waar werk je in Brussel en wat is je favoriete plek voor koffie?
Cantine, dat is een co-workingplek in Brussel die ik gebruik als hoofdkwartier voor mijn merk, CFÉ Belgium. De esthetiek is heel strak en strak, net als mijn stijl.
De beste koffie in Brussel vind je zonder twijfel bij Ana Attento, vlak bij de Dansaertstraat. Als ik er elke dag heen kon, zou ik het doen.

UM!, DJ

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Je stijl, dat is eigenlijk je persoonlijke verhaal, een verzameling van alle ervaringen die je gemaakt hebben tot wie je bent. Ik zelf ben opgegroeid in België en ik zag de mode door de ogen van mijn Japanse moeder, dus mijn stijl is nogal een mix. 

Waar ga jij shoppen in Brussel en waar ga je uit?
Om te shoppen ga ik graag naar STIJL. Niet alleen zijn ze echte pioniers, maar ze hebben ook een geweldige selectie van voornamelijk Belgische ontwerpers. En de solden zijn er fantastisch.
Als ik iets wil drinken ga ik naar de whiskybar van mijn vriend Byron. Mijn vriendin Chibi en ik drinken eigenlijk niet veel, maar we komen er graag. Hij maakt dan zijn iconische mocktail voor ons, met tonic, bosbessen en sap van rood fruit. Die moet je zeker eens proberen als je in Brussel bent.Voor optredens ga ik het liefst naar de AB! Tijdens de pandemie waren ze dicht, zoals zoveel andere plekken, maar nu zijn ze er weer helemaal. Steun je stad, ga naar een concert!

Een blik op de Brusselse boetiek

Nieuwstraat 37, 1000 Brussel

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SIDESTEP.
Instagram @sidestep

Lees ook:

Brussels Touch: de tentoonstelling die de ongelooflijke talenten van Brussel in de kijker zet

Natan: tijdloos én hedendaags

Alle trending mantels en winterjassen op een rij