Hebben: de outdoor collectie van Tom Van Der Borght voor A.S.Adventure

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 door ELLE België
Hebben: de outdoor collectie van Tom Van Der Borght voor A.S.Adventure Tom Van Der Borght voor A.S.Adventure

De Limburgse ontwerper Tom Van Der Borght slaat de handen in elkaar met A.S.Adventure voor een exclusieve capsulecollectie outdoor materiaal. Het resultaat? Een kleurrijke poncho en drie Klean Kanteen drinkflessen.

A/Part, een initiatief van Stad Antwerpen, het MoMu en Flanders DC, brengt 20 gerenommeerde ontwerpers zoals Raf Simons, Walter Van Beirendonck en Tom Van Der Borght samen met retailers uit het Antwerpse. "Ik wou geen klassieke modepartner", aldus die laatste. "In samenspraak met de curator Baloji kwamen we uit bij A.S.Adventure, waar ik onmiddellijk een goede klik mee had."

LEES OOK: Belgisch duurzaam label Ester Manas: unisize mode die flatteert

Everyday Holiday

De samenwerking tussen Van Der Borght en A.S.Adventure verliep in volle coronacrisis. De persoonlijke reflectie van de ontwerper in die turbulente tijd zie je ook terug in de collectie: “We konden plots niet meer reizen, we zaten wat vast,” legt de designer uit. “Maar langs de andere kant, bood de situatie ook een kans om de eigen omgeving te herontdekken." En dat maakte van de samenwerking met A.S.Adventure een logische stap.

De capsulecollectie draagt de toepasselijke naam 'Everyday Holiday' en straalt een avontuurlijk enthousiasme uit. "Het kleurrijke is mijn handelsmerk, maar ik wilde ook het positieve benadrukken", zegt Van Der Borght.

 

Je shopt het outdoor materiaal van Tom Van Der Borght voor A.S.Adventure van 4 t.e.m. 20 november exclusief bij A.S.Adventure Antwerpen.