Prints please: psychedelische behangpapiermotieven maken een comeback

Geüpdatet op 18 oktober 2021 door Elisabeth Clauss en Lore Ginneberge
Prints please: psychedelische behangpapiermotieven maken een comeback EDITED

Noem het de visuele versie van een deuntje dat je niet uit je hoofd krijgt: repetitief, nadrukkelijk aanwezig, met een vrolijke beat. Aan behangprints kun je gewoon niet voorbijzien: bloemmotieven, geometrische patronen en logo’s brengen kleur in de mode.

prints shopping logo
Marine Serre

Loungekleding in effen aardetinten? Die brengen we samen met de lockdown naar het containerpark. Opgeruimd staat netjes. Het post-coronafeest mag knallen. We hebben iets in te halen op het gebied van euforie en esthetiek. Denk: rococo-design, psychedelische prints en een vette knipoog naar de seventies. Niets zo bevorderlijk voor een goed humeur als behangprints. Of je ze nu zelf draagt of iemand erin voorbij ziet komen: je ogen blijven eraan hangen, want ze hebben iets hypnotiserends.

print jurk
Jil Sander

Als er logo’s in het spel zijn, is het einde helemaal zoek; die zuigen je als het ware mee in het exclusieve verhaal van een merk. Dat is dan het gekke van de logohype: je wilt opvallen met een signatuur waar ook anderen mee pronken. Sinds streetwear het modebeeld veroverde, zijn logo’s alomtegenwoordig. Luxe leek nog nooit zo toegankelijk en klanten spelen met plezier de rol van wandelend reclamebord. Maar logo’s of niet, om behangprints te dragen, heb je lef nodig, smaak en gevoel voor stijl. De kunst is om het luchtig te houden, zorgeloos, met de blik op oneindig. Just roll with it – het is immers behangpapier!

seventies shopping
Edited

Shop de selectie

prada prints
Coltrui, Prada, €850

Shop hier

kimono print
Zijden kimono, Rianna +Nina, €1821

Shop hier

delvaux clutch prints
Clutch, Delvaux, €650

Shop hier

rails hemd
Milo hemd met tie-dye print, Rails, €168

Shop hier

Wikkeljurk met print Swildens
Wikkeljurk met print, Swildens, €250

Shop hier

Valentino jas print
Wollen jas, Valentino, €4900

Shop hier

cks hemd
Geprint hemd, CKS, €79,99

Shop hier

edited mini jurk print
Mini jurk, Edited, €69,90

Shop hier