Cartier opent Panthère expo met Belgische kunstenaar JP Demeyer

Gepubliceerd op 13 september 2021 door Lore Ginneberge
Cartier opent Panthère expo met Belgische kunstenaar JP Demeyer Cartier

In de Brusselse Cartier-boetiek duik je deze maand in de wondere wereld van de diamanten panter met smaragdgroene ogen.

Dat het maar liefst een uur duurt om één zwart vlekje op de Panthère-juwelen te zetten, of waar de symboliek van deze inmiddels iconische mascotte vandaan komt, dat ontdek je allemaal tijdens een exclusieve expo bij Cartier in Brussel.

Collab met JP Demeyer

Speciaal voor de Panthère-tentoonstelling werkte Cartier samen met de lokale Belgische kunstenaar Jean Philippe Demeyer. Geïnspireerd door de iconische Panthère toverde de ontwerper voor de gelegenheid het terras van de Brusselse boetiek om tot luxueuze lounge.

cartier brussel
Cartier

"Panthère is een icoon! Cartier is een legende! Ik ben onder de indruk en voel me vereerd. Cartier staat voor traditie, continuïteit en modernisme. De boetieks zijn van een up-to-date strak design, mijn terras wil het tegenovergestelde zijn: traditioneel maar speels en complementair met de boetiek. Ik ging voor een stijlvolle Oud-Europese villegiatura en rivierasfeer. Met veel rood als symbool voor Cartier's iconische kleur en groen voor de Panthère. Ik gebruik kleine lokale Europese fabrikanten en alle producten zijn duurzaam in tijd en in mode," aldus Jean Philippe Demeyer.

cartier Brussel
Cartier
cartier Brussel
Cartier

De tentoonstelling is op afspraak te bezoeken van 13 tot 25 september. Meer info via cartier.com