H&M gaat collab aan met 100-jarige fashionista Iris Apfel

Gepubliceerd op 9 september 2021 door Lore Ginneberge
H&M gaat collab aan met 100-jarige fashionista Iris Apfel H&M

Zweedse modeketen H&M kondigt zonet een collab aan met niemand minder dan mode-icoon Iris Apfel. Deze unieke samenwerking met de honderdjarige (!) Iris wordt tijdens New York Fashion Week  voorgesteld.

Iris is een self-made zakenvrouw, binnenhuisarchitecte, modeontwerpster en stijlicoon, beroemd om haar opvallende stijl, felle individualiteit, gedurfde modekeuzes en creatieve ontwerpen. Zij staat voor het idee dat stijl en inspiratie overal en van iedereen vandaan kunnen komen, ongeacht de prijs. Haar invloed op de mode is niet van deze wereld, geen wonder dat H&M haar bijzondere verjaardag aangreep om een bijzondere collectie te lanceren. Deze Iris Apfel x H&M-collectie zal een eerbetoon worden aan haar unieke stijl en zal begin 2022 in geselecteerde H&M-winkels en online worden gelanceerd.

H&M iris apfel
H&M

Wat kan je verwachten? Kleurrijke coördinerende sets, pakken met bloemen, jurken met ruches en felle prints, met een mix van texturen, interessante snits en patronen. Als aanvulling op de kledinglijn is er ook - in ware Iris-stijl -  een bijpassende sieradenlijn. Geïnspireerd door Iris' gelaagde look en haar voorliefde voor chunky statement items, zijn de accessoires gebaseerd op een variatie aan thema's waaronder planten, dieren en schatten uit een andere wereld. Alle materialen in de collectie zijn gerecycleerd, of van duurzamere bronnen. Uitkijken naar begin 2022 dus!