De upside-down bikini: je bikini knoop je vanaf nu zo

Geüpdatet op 16 juni 2021 door Camille Vernin en Virginie Dupont
De upside-down bikini: je bikini knoop je vanaf nu zo

De upside-down bikini is weer in!

"De upside-down bikini: een nieuwe manier om je oude zwemoutfit te recyclen - of de meest onpraktische trend aller tijden?" vroeg The Guardian zich onlangs af. En we begrijpen waarom. Eigenlijk is de trend niet echt nieuw - hij dook al op in 2017, toen Italiaans model/influencer Valentina Fradegrada zich erin hulde. Ze is trouwens actiever dan ooit op de sociale media. Het zal ook niemand verbazen dat de clan Kardashian-Jenner in grote mate heeft bijgedragen aan deze fascinerende maar twijfelachtige vibe.

De grote verdienste van Kendall Jenner, met haar maatje 80B, is dat kleinere borsten nu ook volop aan de trend kunnen deelnemen. De Braziliaanse actrice Bruna Marquezine en model Chelsea Vaughn . En dat terwijl de officiële account van de upside-down bikini voornamelijk boezems met een zeker volume op zijn feed zette. Maar we kunnen dus gerust zijn, de upside-down is in principe voor alle maten en gewichten. Allemaal goed en wel, maar waar gaat het nu eigenlijk over?

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Kendall (@kendalljenner)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Chelsea Vaughn (@chelseavaughn_)

Wat is die upside-down bikini nu precies?

De naam zegt het eigenlijk al, je draait het topje van je bikini ondersteboven zodat je als het ware een gloednieuw model verkrijgt. Neem bij voorkeur een triangelbikini, uiteraard het liefste zonder vulling, mousse of beugels. Het voordeel? Een sexy en natuurlijk underboobs- of push-upeffect. Maar het is ook een voordelige en milieuvriendelijke oplossing. Je krijgt namelijk twee, drie of vier outfits voor de prijs van één en het is een manier om je oude triangelbikini's achterin de kast op te vissen en weer helemaal 'in' te maken.

Dat is ten minste de theorie. Want de upside-down bikini mag dan wel een leuke en maffe manier zijn om je bikini te vernieuwen, in de praktijk zit hij bijlange niet zo comfortabel als het er op de foto misschien uitziet. Wat dat betreft, is iedereen het eens. Het is zo goed als onmogelijk om de upside down bikini langer dan drie minuten op zijn plaats te houden. Behalve dan misschien als je de ganse namiddag doodstil op je strandstoel blijft liggen.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mari Fonseca (@marianne_fonseca)

Een hele kunst

Maar als je wel van een uitdaging houdt, dan vind je hier hoe je een prachtige upside-down bikini (en zijn varianten) creëert. Op YouTube wemelt het van de tutorials hierover. Deze video laat bijvoorbeeld zien hoe je je bikini op maar liefst 25 verschillende manieren kunt dichtknopen!

Het eenvoudigste is om je bikini gewoon aan te trekken en de twee bandjes te kruisen voordat je ze achter je nek dichtknoopt. Het resultaat is een kruis boven je borst en een gegarandeerd push-upeffect. De beroemdste en een van de meest ingewikkelde manieren is om je bikini om te draaien. Daarna houd je dat deel ondersteboven tegen je borst en knoop je de twee bovenbandjes rond je bovenlichaam, boven je borst. Tot slot kruis je de twee overige bandjes, die nu naar beneden wijzen en die je bij een klassieke bikini rond je hals knoopt. Daarna maak je ook die rond je bovenlichaam vast, maar dit keer onder je borst. Push-upeffect maal tien.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Valeria Harris (@valeriaharris__)

De absolute must: knoop de bovenbandjes alsof je je bikini normaal zou aantrekken (de bandjes die je normaal achter je nek knoopt). Draai je bikini daarna "ondersteboven" en trek hem aan als een jurk, van onder naar boven. Trek hem op tot onder je borst, zodat de reeds geknoopte bandjes je bovenlichaam op die hoogte omsluiten. Daarna bedek je je borsten met de driehoekige lapjes stof. Vervolgens maak je een knoop vooraan (en dus niet achteraan) met de twee bovenbandjes en afhankelijk van je cupmaat span je die harder aan. Beide vastgemaakte bovenbandjes vormen nu een knoop die nonchalant ter hoogte van je decolleté hangt. Dat is ook de favoriete methode van Kendall Jenner, zoals je aan het begin van het artikel al kon zien.

LEES OOK

De reiskoffer: alle musthaves voor een geslaagde strandvakantie

We want: duurzame en inclusieve swimwear voor elk lichaam

10 hyper sexy swimwear labels uit gerecycleerd plastic