Zomers, fashionable en duurzaam met C&A

Geüpdatet op 29 april 2021 door ELLE Partner
Zomers, fashionable en duurzaam met C&ABloes €19,99, rok €24,99

We beseffen allemaal steeds meer hoe belangrijk het is om lief te zijn voor onze planeet. Daarom levert C&A heel wat inspanningen op vlak van duurzaamheid en wil het merk sustainability voor iedereen toegankelijk maken. Een voorbeeld daarvan zijn de vijf duurzame collecties die C&A deze lente en zomer uitbrengt. 

Nu de lente is aangebroken en we opnieuw de heerlijk warme zonnestralen op onze huid voelen, genieten we volop van het mooie weer in luchtige jurken en lichte outfits die ons doen stralen van plezier. Maar dat wil niet zeggen dat we niet denken aan onze ecologische voetafdruk. Daarom kiezen we bij het shoppen voor merken die werken met bio-katoen en gerecycleerde materialen, zoals C&A. Het label brengt dit seizoen vijf sustainable collecties uit die duurzaamheid en vrouwelijkheid uitdragen en zowel praktisch als tijdloos zijn.

Zwoele zomerherinneringen

De eerste lente-zomercollectie werd ‘Take Me to the Lake’ gedoopt en doet ons dromen van zwoele zomerdagen in onze vertrouwde hometown en het maken van onvergetelijke herinneringen tijdens een luilekkere staycation. De praktische en erg veelzijdige styles kregen een natuurlijk kleurenpalet en zijn vervaardigd uit onder meer biologisch katoen en parachutezijde.

 

Flower child

Bloemenmeisjes pur sang zullen helemaal happy worden van de ‘Botanical Garden’-lijn waarbij soepel vallende maxi-jurken en comfy jumpsuits getooid worden met florale motieven. Deze fleurige items staan prachtig bij de duurzame patchwork denim looks gemaakt uit deadstock denim. Niet alleen erg mooi maar ook goed voor Moeder Natuur.

Fashionable comfort

Nu we heel wat tijd thuis spenderen, zit er niets zo comfortabel als de heerlijk zachte loungewear uit de ‘Comfort Zone at Home’-collectie. Door hun fashionable look vormen ze de ideale outfit wanneer we thuis werken en er toch goed willen uitzien tijdens onze Zoom-calls. We voelen ons helemaal zen in gemakkelijk zittende joggingbroeken, oversized blouses en jumpsuits in lichte materialen zoals linnen en jersey, en dat in zachte nudes en neutrals.

Gele jurk, €39,99 Oranje mini-jurk €39,99 Fuchsia jurk €39,99
Gele jurk, €39,99, Oranje mini-jurk €39,99, Fuchsia jurk €39,99

Dress up for yourself

Maar uiteraard hebben we soms ook zin om weer eens helemaal glam te gaan in de nieuwste modetrends. Met een jumpsuit of jurk uit de ‘Happy House Dresses’-lijn kunnen we de hele wereld aan en stralen we als vanzelf een positieve, zelfverzekerde attitude uit. Deze coole collectie is de droom van iedere fashion girl die houdt van opvallende prints en elegante aardse schakeringen.

Jurk met print €29,99
Jurk met print €29,99

Sustainable zeemeerminnen

Ook aan het strand kiest C&A resoluut voor duurzaamheid. Het label ontwierp voor de tweede maal een swimwear collectie voor de hele familie, gemaakt uit gerecycleerde materialen. De badpakken en bikini’s uit de vrouwenlijn werden vervaardigd uit gerecycleerd nylon. Voor de mannencollectie werkte men met gerecycleerd polyester dat gewonnen werd uit plastic flessen. Mooi, stijlvol én goed voor onze planeet.

Groen is het nieuwe normaal

Voor C&A is sustainability het nieuwe normaal. Daarom neemt het merk betekenisvolle stappen om biologisch katoen en gerecycleerde materialen of zelfs nylon uit visnetten te verwerken in hun kledij en zo hun steentje bij te dragen aan een groenere en mooiere wereld. #WearTheChange

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met C&A.
c-and-a.com/be