Dit zijn de zeven meest legendarische Cartier-juwelen

Gepubliceerd op 20 april 2021 door Marie Guérin en Virginie Dupont
Dit zijn de zeven meest legendarische Cartier-juwelenIconische Cartier-juwelen

Ze zien er zó modern uit, dat je haast niet kunt geloven dat enkele van deze meesterwerkjes ruim een eeuw geleden zijn ontworpen. Ter ere van de vijftigste verjaardag van de armband Juste un Clou herontdekken we zeven Cartier-creaties die inmiddels als absolute "iconen" van de Franse juwelen- en horlogewereld gelden. Het zijn levende legendes...

cartier montre santos
Het horloge Santos

1904 - Het horloge Santos

In 1904 liet Louis Cartier de wens van de vliegenier Alberto Santos-Dumont in vervulling gaan: in volle vlucht en zonder de stuurknuppel los te laten toch kunnen aflezen hoe laat het was. Op dat moment had Cartier er geen idee van dat hij met zijn allereerste "polshorloge" de hele uurwerkindustrie op zijn kop zou zetten.

montre tank de Cartier
De Tank

1917 - De Tank

Toen Cartier in 1917 de Tank op de markt bracht, waren horloges altijd rond. Maar Cartier liet zich inspireren door de tekening van een (gevechts)tank, waarbij de stalen zijbanden op rupsbanden lijken en de wijzerplaat op de cabine. Vandaag de dag is het een staaltje horlogerie geworden waar je niet omheen kunt.

Cartier Trinity
De ring Trinity

1924 - De ring Trinity

In 1924 ontwierp Cartier de ring Trinity. De Franse dichter Cocteau omschreef dit "aardse sieraad" als "een drievoudige Saturnus-ring", bedacht door een "slimme magiër die stukjes maan op een zonnedraad wist te rijgen". De drie ineengestrengelde en beweegbare ringen zijn gemaakt van drie verschillende types goud. Ze symboliseren liefde, trouw en vriendschap. Altijd.

love cartier
De armband Love

1969 - De armband Love

De armband Love werd ontworpen in 1969 in New York. Hij is geïnspireerd op het thema "Peace and Love" en werd tijdens een launch party aan vijfentwintig koppels geschonken. Die zijn even beroemd geworden als de armband zelf, denk maar aan de Sinatra's en de McQueens.

juste un clou cartier
De armband Juste un Clou

1971 - De armband Juste un Clou

Van een dagdagelijks object een sieraad maken? Daar gaat wel enig denkwerk aan vooraf. De armband Juste un Clou werd in 1971 door Aldo Cipullo gecreëerd en weerspiegelt een anticonformistisch, rebels en provocerend tijdperk. Het model lijkt op een spijker, maar prikt niet.

montre panthère cartier
Het horloge Panthère

1983 - Het horloge Panthère

Het horloge Panthère kwam in 1983 in de winkels. Het straalt het feestelijke, vrije en glamoureuze gevoel van die periode uit. Dit is niet alleen een horloge, maar ook een echt sieraad. Het geeft zonder enige twijfel het juiste uur aan, maar met zijn vloeiende polsband lijkt het een echt juweel.

Montre ballon bleu Cartier
Het horloge Ballon Bleu

2007 - Het horloge Ballon Bleu

Last but not least: dit horloge uit 2007. Het was meteen een internationaal succes. Als je een rond horloge zoekt dat er niet echt rond uitziet, dan ben je op de goede weg!

Ontdek deze en andere iconen op de Cartier-website.

LEES OOK

Ontdek Clash, de nieuwe juwelencollectie van Cartier

Holiday shopping: De allermooiste horloges voor de mannen in je leven

Shopping: dit zijn de meest begeerde juwelen van het moment