Dit duurzame Antwerpse juwelenlabel is onze nieuwe jewelry crush

Geüpdatet op 12 mei 2021 door ELLE Partner
Dit duurzame Antwerpse juwelenlabel is onze nieuwe jewelry crushElementals

Wat ooit begon als een frisse interpretatie op één van de oudste ontwerpen in de juwelenwereld, ontpopt zich deze maand als een volwaardig merk dat Antwerpen als eerste pop-up uitvalsbasis kiest.

Wij zijn altijd fan van een gloednieuw juwelenmerk, en al helemaal als het sustainable én Belgisch is. Geen wonder dat de prachtige armbanden van Elementals onmiddellijk een plaatsje op onze wish list krijgen. Oprichtster van dit überleuke merkje is juwelenontwerpster Salima Thakker, die haar liefde voor sierraden ontdekte tijdens haar artistieke studies aan het Royal College of Arts in Londen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Deze maand lanceert ze Elementals, een sierradenlabel met customizable schakelarmbanden.

Speels en veelzijdig

De Elementals zijn een hedendaagse interpretatie van de klassieke gourmet schakelarmband die zowel speels als veelzijdig zijn. De schakels zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals roggenleer, luxura en agaat en dit in een uitgebreide waaier aan kleuren. Zo kan je je sierraad helemaal naar wens mixen en matchen en een unieke, persoonlijke look creëren. Een Elementals-juweel is dan ook de finishing touch bij elke outfit. De armband heeft bovendien een magnetische sluiting, zodat je hem eenvoudig zelf kan aandoen.

Elementals
Elementals

Talentvolle campagne

Als fotografe voor de allereerste Elementals koos men voor de getalenteerde fotografe Marie Wynants die zelf grote fan is van deze edgy armband en dezelfde combinatie van rauw en classy tot uiting laat komen in haar campagnebeelden. Het gekende Levs Techno-duo Erika en Laura Vallejo weerspiegelen als tweelingzussen dan weer perfect het symbolische verhaal van Elementals, dat gebaseerd is op een exacte combinatie van dezelfde schakels die zichzelf telkens herhalen.

Ijskoude lancering

Om het merk op een “covid friendly” manier te lanceren, creëerde Thakker een unieke, zwarte armband die vervaardigd werd uit het Belgische, sustainable materiaal Luxura. De armband werd afgewerkt met exclusieve diamanten in de sluiting, een concept dat nooit eerder door Thakker werd uitgevoerd. Op 13 mei wordt dit kostbare sierraad ingevroren in een gigantisch ijsblok dat je kan bewonderen in Knokke (Zeedijk 728, 8300 Knokke-Zoute), de eerste van vele pop-up locaties in Vlaanderen en daarbuiten. Het smeltproces zal een viertal dagen in beslag nemen en geeft meteen ook het startschot van deze lancering. Doe mee aan onze wedstrijd, en wie weet win jij een Elementals armband.

Elementals
Elementals

Try offline, buy online

Elementals is in eerste instantie bedoeld als een online product. Try offline en buy online is dan ook de boodschap. Vandaar dat de collectie regelmatig kort zal neerstrijken in verschillende steden, zowel in binnen- als buitenland. De juwelenlijn zal het als het ware constant ‘on the move’ zijn. De flagship store in Antwerpen fungeert als een permanent service-na-verkoop punt.

Eenvoudig personaliseerbaar

Je kan je Elementals zelf samenstellen met behulp van een 2D rendering van de armband. Door eenvoudig te klikken op de mogelijke opties krijg je een perfect beeld van hoe je armband eruit zal zien. De armbanden worden als geheel verzonden, maar losse elementen zoals nieuwe schakels of sluitingen kunnen ook online verkocht en verzonden worden.

De Elementals collectie start vanaf een prijskaartje van €380 en is te koop via de website www.elementals-antwerp.com

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Elementals.

www.elementals-antwerp.com

Lees ook:

Microtrend: 15 vissershoedjes voor de ultieme streetlook

WIN 2 URIAGE-VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR DE KWETSBARE HUID

Shopping must have: shackets voor tijdens het tussenseizoen