Coole collab: Mustela® x ecoBirdy® recycleren verpakkingen tot schattig design voor kinderen

Geüpdatet op 3 maart 2021 door ELLE Partner
Coole collab: Mustela® x ecoBirdy® recycleren verpakkingen tot schattig design voor kinderen©Ulrika Nihlén

Mustela®, het bekende verzorgingsmerk voor de baby- en kinderhuid, slaat de handen in elkaar met het hippe Belgische label ecoBirdy® en upcyclet hun recycleerbare verpakkingen tot coole kinderstoeltjes en lampjes.

Goed zorg dragen voor onze planeet is van cruciaal belang als we nog lang willen genieten van onze wondermooie natuur. Daarom is het erg belangrijk om duurzaam te leven en zoveel mogelijk te recycleren. Specialist van de babyhuid Mustela® helpt mee aan een groenere en betere wereld door samen met het Belgische ecoBirdy® hun gerecycleerde verpakkingen te upcyclen tot leuke designspullen voor kindjes. Deze exclusieve collectie wordt geschonken aan verschillende goede doelen die zich inzetten voor kinderen, waaronder Villa Rozerood en SOS Kinderdorpen.

Hilde Weckx, algemeen directeur bij Laboratoires Expanscience waartoe Mustela® behoort, legt uit waarom het zo belangrijk is om plastic te hergebruiken: “Plastic is vandaag het derde meest geproduceerde materiaal ter wereld, na cement en staal. Dat leidt jaarlijks tot miljarden tonnen plastic afval, waarvan amper 10% gerecycleerd wordt. De rest wordt verbrand of belandt op vuilnisbelten of in de natuur. We moeten dringend anders omspringen met materialen die we gebruiken en de manier waarop we ons afval beheren. Met deze upcycling-actie wil Mustela® haar steentje bijdragen aan een betere wereld en consumenten op een leuke manier betrekken bij de circulaire economie.”

Inzamelactie
Inzamelactie, ©ecoBirdy

Succesvolle inzamelactie

Mustela® deed in 2020 een warme oproep aan hun klanten om hun recycleerbare verpakkingen binnen te brengen bij een van de 250 deelnemende apothekers. Zo werden er talloze flacons ingezameld die werden omgetoverd tot kleurrijke, vrolijk gespikkelde designspulletjes voor de allerkleinsten: een speciale editie van het populaire Charlie-stoeltje en van het schattige Rhino-lampje, dat de aandacht vestigt op bedreigde diersoorten. In totaal werden maar liefst 130 exemplaren gemaakt op basis van de gerecycleerde Mustela®-verpakkingen.

Samenwerking met duurzaam designmerk ecoBirdy

Mustela® deed daarvoor een beroep op ecoBirdy®, een jong Belgisch bedrijf dat pijlsnel uitgroeide tot een gevestigde waarde in circulair design. EcoBirdy® startte met een collectie op basis van gerecycleerd plastic speelgoed en won intussen tal van internationale prijzen voor zijn ecologische en functionele kinderontwerpen. Voor de campagne met Mustela® zette de onderneming een aparte recyclagelijn op en werkte ze samen met een maatwerkbedrijf, om ook het sociaal aspect van ondernemen uit te lichten.

Een ecologische, circulaire visie

Deze upcycle-actie is trouwens slechts een van de vele initiatieven die Mustela® onderneemt om hun producten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn alle producten 100% eco-ontworpen, bevatten ze gemiddeld 95% natuurlijke ingrediënten én zitten ze verpakt in volledig recycleerbare flacons en doosjes. Daarnaast wil Laboratoires Expascience in 2030 volledig CO2-neutraal zijn. Deze circulaire visie kan je vandaag al op heel wat vlakken zien, zoals Mustela®’s 100% plantaardig verantwoorde bevoorradingsketens en hun strijd tegen verkwisting. Ook wat de verzorgingsproducten zelf betreft, kiest Mustela® voor biologische ingrediënten. Zo bracht ze een bio gecertificeerde huidverzorgingslijn uit op basis van biologische olijfolie en vegan ingrediënten, voor zijdezachte babyhuidjes.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mustela®

Mustela.be

Lees ook: 

R hotel experiences: de ideale plek om te herbronnen in de Ardennen

Love is in the hair: het perfecte Valentijnsgeschenk voor beautylovers

Tournée Minerale: stijlvolle mocktails om de alchoholvrije periode in te zetten