Trend: zelf je haar knippen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Trend: zelf je haar knippen

zelf je haar knippen

Een nieuwe recessie-trend duikt op uit de Verenigde Staten: zelf je haar knippen. En waarom ook niet? Met dit filmpje kan je jezelf een nieuw kapsel aanmeten.

Door de financiële crisis in Amerika hebben steeds meer Amerikaanse gezinnen besloten om een of meerdere kapperbezoekjes over te slaan en zelf hun haar te knippen.

"Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt", zegt Gordon Miller (executive director van de National Cosmetology Association).

Het zijn voornamelijk de duurdere salons die onder de crisis lijden, aangezien vele Amerikanen voorlopig naar goedkopere alternatieven zoeken.
Diegenen die al helemaal geen budget meer over hebben voor een kappersbeurt, grijpen dan maar zelf naar de schaar.

Zo is een groot deel van de bevolking beginnen experimenteren met kapselhulpmiddeltjes en ziet die sector haar verkoopcijfers met 10% de hoogte ingaan.
De salons zelf zijn niet te spreken over knip en experimenteergedrag van hun klanten.
Saloneigenaar Carmine Minardi waarschuwt voor de "at-home" methode:
" we krijgen een heleboel mensen over de vloer waarbij hun haar een rampgebied is."
Hij schat zelfs dat één derde van de van de klanten komen voor een corrigerende behandeling: half afgeschoren wenkbrauwen, ontbrekende stukken haar, fout uitgekomen kleuringen,...

Jammer genoeg komen deze ongelukjes de klanten dan ook nog eens duur te staan.
De salons rekenen vaak 50% meer aan voor een corrigerende behandeling dan voor een gewone knip-en kleurbeurt.
De trend lijkt ondertussen al gevolueerd te zijn in een sociaal netwerk waar doe-het-zelvers tips en ideen met elkaar uitwisselen.
Zo richtte een 22jarige man uit New York een Facebook groep op na zijn eerste eigen knipbeurt:" I cut my own hair" en staan er verschillende filmpjes op Youtube met foutgelopen kapsels.

Dit filmpje legt je uit hoe je het WEL goed kan doen: