Zo style je de it-jeans van het nieuwe modeseizoen!

Geüpdatet op 9 november 2020 door ELLE Partner
Zo style je de it-jeans van het nieuwe modeseizoen!

De zomer van 2020 mag er dan wel opzitten, dat betekent ook dat het nieuwe modeseizoen eindelijk is aangebroken. En maar goed ook, want het belooft een wel erg fashionable herfst en winter te worden! Het iconische denimmerk LEVI’S® introduceert de nieuwe it-jeans van het seizoen, die er niet alleen erg cool uitziet, maar ook op een duurzame manier werd vervaardigd.

Stijlvol seventies anno 2020

Vergeet de nineties, deze herfst en winter keren we nog een stapje verder terug in de tijd naar de glamoureuze seventies! Geen wonder dus dat Levi’s® zich liet inspireren door dit groovy decennium bij het ontwerpen van hun nieuwe it-jeans. Voor de FW20-collectie kiest het Amerikaanse denimlabel namelijk resoluut voor lossere modellen qua nieuwe jeansstijl voor vrouwen: de High Loose. Dit nieuwe model, geïnspireerd door de jaren ‘70 maar met een vleugje van de jaren ‘00, heeft een hoge taille, valt recht op de benen en heeft brede pijpen voor een verlengende look die een absoluut statement maakt. Met een tailleband die boven de navel zit en een losse pasvorm op de benen verlegt de High Loose dan ook de grenzen van de jeans. Dit must have model combineert het beste van de Baggy, Dad en Ribcage jeans in een stijlvolle, hedendaagse versie.

Zo style je de it-jeans van het nieuwe modeseizoen! - 1
De High Loose, Levi's

De High Loose is een van onze nieuwe modellen waar we het meest enthousiast over zijn”, vertelt Jill Guenza, VP Global Women’s Design bij Levi’s®. “Het is een vrouwelijke en mooie look omdat de jeans natuurlijk op de taille valt, los zit op de heupen en mooi recht gaat op de benen. De hoge taille past mooi aan, maar zit niet strak om het lichaam. Het speelt perfect met de nostalgie naar de vroege jaren 2000, een trend die momenteel aan populariteit wint.”

Kies je favoriete stijl

De High Loose is verkrijgbaar in verschillende denimkleuren, gaande van zwart en indigo tot gebleekt indigo. Er is ook een versie in een katoen-Tencelmengeling, genaamd de High Loose Utility, met zijzakken met ritsen in een felle stonewash. Daarnaast is er een non-denimversie van de High Loose, de Pleated High Loose. De High Loose jeans heeft ook een bijpassend truckerjack voor een volledige casual look, de Loose Sleeve Trucker. Het opvallende design heeft ruimere mouwen en een gestructureerde fit die ook de taille benadrukt. Combineer dit jack met de High Loose voor een perfecte hedendaagse versie van de Canadese smoking.

Duurzaam denim

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dat geldt ook voor de modewereld. Daarom zet Levi’s® zich volop in voor verantwoorde productiemethodes. De High Loose-reeks en Stay Loose-reeks in indigo worden uitgebracht in Cottonized Hemp (hennep met katoenlook) en zullen een van de eerste modellen voor vrouwen en mannen zijn in de Levi’s® Red Tab-collectie die vervaardigd worden in deze innovatieve stof. Cottonized Hemp is gemaakt van hennepgaren dat wordt behandeld zodat het eruitziet en aanvoelt als katoen. Hennep vereist minder water, chemicaliën en land om te groeien dan katoen. Dat maakt de denim van Cottonized Hemp een veel duurzamere keuze.

Ook de Levi's® puffer jacket, die Pauline Riemis combineert met de nieuwe jeans, werd op een verantwoorde manier vervaardigd. Deze jackets zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en gerecycled plastic afval, zodat je niet alleen warm blijft maar ook meehelpt om de vuilnisbelt kleiner te houden. Bovendien is er bij gerecycled polyester minder energie nodig dan initieel polyester, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd.

Ten slotte maakt de ribcage jeans die Pauline draagt deel uit van de Levi's® Wellthread™-lijn. Deze jeans is het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek op het gebied van circulair denim design. De unieke samenwerking tussen Levi's® Wellthread™, het laboratorium voor onderzoeken in duurzaamheid en innovaties, en re:newcell, de innovators achter Circulose®, is een mijlpaal in de overgang van de mode-industrie naar circulariteit. Het resultaat is een jeans die volledig kan worden hergebruikt, dankzij al bestaande recycling technieken. Zo kan je een stylish nieuwe outfit shoppen die bovendien erg duurzaam werd geproduceerd. #winwin

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Levi's.
www.levi.com