Deco: zo voeg je een vleugje millennial pink toe aan je interieur

Geüpdatet op 17 december 2020 door Malvin Sevrin en Virginie Dupont
Deco: zo voeg je een vleugje millennial pink toe aan je interieur© Unsplash

Van de badkamer tot de woonkamer en de keuken, voeg een toefje millennial pink toe om je interieur een hedendaagse update te geven.

Of het nu gaat om mode, beauty of design, millennial pink is zonder twijfel één van dé toonaangevende kleuren van het moment. Enkele jaren geleden werd de tint door Pantone benoemd tot kleur van het jaar onder de naam 'roze quartz' en sindsdien is er geen ontkomen aan. Deze roze golf is razend populair bij de millennials, de generatie geboren in 1980 tot 2000, en overspoelt al even sociale media. Het is trouwens omwille van de 'likeable' kracht op Instagram dat deze trendy kleur van het moment werd omgedoopt tot millennial pink.

Color of the Year 2017 meets Millennial Pink 📷: @picturingjuj

Une publication partagée par PANTONE (@pantone) le

In augustus 2016 liet New York Magazine de wereld kennismaken met het poederroze fenomeen door een artikel te wijden aan "Millenial Pink". Sindsdien verscheen de tint in collecties van hippe modelabels als Calvin Klein, Gucci en Balenciaga. Roze werd lang gelinkt vrouwelijkheid, maar deze nieuwe variant gooit alle regels overboord en wordt beschouwd als uniseks. Hoewel de kleurschakering al langer meegaat, is de grote nieuwigheid dat het dé genderneutrale kleur bij uitstek is geworden. Zelfs de schoonheidsmerken zijn er fan van: je hoeft maar te kijken naar de Instagram-account van de cosmeticalijn Glossier om te zien dat het merk zich de kleur volledig heeft toegeëigend, van de showrooms tot de verpakkingen.

Millennial pink in huis

Wil jij het leven ook door een roze bril 2.0 zien? Surf dan naar de webshop van Westwing om de mooiste poederroze stukken te shoppen en te ontdekken hoe je deze trend in je interieur kan verwerken.

Onze favoriete inspiratie

Hier vind je enkele deco-ideeën om inspiratie uit te halen.

Bron foto's: Pinterest

LEES OOK:

De leukste millenial pink hotspots in binnen- en buitenland

Deco: 5 decotrends om je huis in no time op te fleuren