Belangrijkste oorzaak van gewichtstoename? Een relatie

Geüpdatet op 12 augustus 2013 door Christin Ho
Belangrijkste oorzaak van gewichtstoename? Een relatie

[caption id="attachment_3034" align="aligncenter" width="500"] Sex And the City 2 (2010)[/caption]

Van een romantische tête-à-tête tot een gezellig avondje thuis met de nodige snacks en een glaasje bubbels, quality time met je lief kan een calorierijke affaire worden. Althans dat is gebleken uit een recent Brits onderzoek.

Ongelooflijk maar waar: een relatie is de belangrijkste oorzaak van gewichtstoename. 62% van de deelneemsters onthult dat een toename van 6 kg niet vreemd is als je voor lange tijd een lief hebt. En wij maar denken dat eetbuien op vakantie de belangrijkste oorzaak was.

Grote porties zijn de stiekeme dikmakers bij uitstek: 56% geeft toe dat de wijzer van de weegschaal spijtig genoeg iets te veel naar rechts neigt wanneer de vrouw meer eet dan normaal, maar wel even veel als haar partner.

Uit de studie is ook gebleken dat de elementaire regels van het samenzijn niet meer in acht worden genomen in een lange relatie. Volgens een kwart is Shrek-gewijs winden en boeren laten aan tafel en pronken met 'gewenste' haartjes op de benen en onder de oksels doodnormaal. En wat met de elementaire regels van het vrouw-zijn dan?!

Bron: Daily Mail