Dior Talks: een podcast met vrouwelijke artiesten over mode, feminisme en kunst

Geüpdatet op 9 maart 2020 door Lore Ginneberge
Dior Talks: een podcast met vrouwelijke artiesten over mode, feminisme en kunst© Maripol

Maison Dior pakt uit met Dior Talks, een reeks podcasts in de vorm van gesprekken met kunstenaars, medewerkers en vrienden van het modehuis.

Dior Talks

Maria Grazia Chiuri en haar team zoeken naar nieuwe manieren om in dialoog te gaan over topics die het huis en haar designer nauw aan het hart liggen: feminisme, kunst, schoonheid, cultuur... Al deze onderwerpen komen aan bod in de nieuwe podcastreeks 'Dior Talks'. Elke aflevering worden kunstenaars, journalisten, curators, schrijvers van verschillende afkomst en generaties geïnterviewd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

Feministische kunst

De eerste serie is gewijd aan feministische kunst. Enkele oude bekenden komen aan het woord, waaronder Judy Chicago, Tomaso Binga en Mickalene Thomas - die allemaal al samenwerkten met Maria Grazia Chiuri voor haar verschillende modeshows. Wat hebben deze sprekers gemeen? Een focus op feminisme en kunst die ze onderzoeken of beleven op hun eigen manier. Het waren zij die Maria Grazia Chiuri al eindeloos wisten te inspireren in haar statement collecties, en nu dus ook via de Dior Talks... Stof tot nadenken.

Luister naar de afleveringen via podcasts.dior.com en verschillende podcastplatforms.